ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul şef al Federaţiei Române de Box a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu. Rudel Obreja a fost condamnat în primă instanţă. Acesta este acuzat că a cerut mită să intervină la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a purtat tehnică de interceptare a DNA pentru a înregistra discuţiile cu Rudel Obreja, arestat pentru trafic de influenţă. Informaţia apare în motivarea deciziei de arestare a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box încerca să-l convingă pe Sorin Ovidiu Vîntu că are influență asupra președintelui Secției Penale din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, magistrat care, la rândul său, ar fi urmat să-i influențeze pe membrii completului de judecată din dosarul său.

Din motivarea deciziei de arestare a lui Rudel Obreja reiese că întreaga locuință a lui Sorin Ovidiu Vîntu era împânzită cu microfoane și sisteme de monitorizare. Pe de altă parte, Rudel Obreja se temea să nu fie interceptat, așa că i-a propus lui Sorin Ovidiu Vîntu fie să vorbească într-un cod, fie să folosească sisteme de bruiaj, potrivit digi24.ro.

După ce omul de afaceri a fost condamnat și trimis la închisoare, Rudel Obreja ar fi trimis un intermediar pentru ca tot în schimbul sumei de un milion de euro să-l ajute în celălalt dosar aflat acum pe rolul Tribunalului București, în care Sorin Ovidiu Vîntu este judecat pentru prăbușirea FNI.

Rudel Obreja ar fi cerut mită de un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu, promițându-i că îl va ajuta să obțină o sentință favorabilă în dosarul în care acesta era acuzat de favorizarea infractorului.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews