ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anchetatorii belgieni au solicitat ridicarea imunităţii diplomatice unor oficiali OLAF acuzaţi că au făcut interceptări ilegale chiar în cazul anchetării unui fost comisar european. Olaf i-ar fi interceptat ilegal convorbirile telefonice lui John Dalli.

Înregistrările se referă la o conversaţie între Silvio Zammit, reprezentant al lui Dalli şi fost viceprimar al oraşului maltez Sliema, şi Inge Delfosse, reprezentantă a ESTOC (European Smokeless Tobacco Council). În timpul acestei conversaţii - iniţiată de la sediul OLAF din Bruxelles -, Zammit ar fi cerut zece milioane de euro pentru a aranja o întâlnire între "şeful" lui şi şeful lui Delfosse, relatează Malta Today, în ediţia electronică.

Dar un nou raport al comisiei de supervizare a OLAF a afirmat că înregistrările au fost făcute fără ca Zammit să ştie, iar acest lucru reprezintă o "interferenţă nejustificată în dreptul la viaţa privată". Dacă înregistrarea este declarată ilegală, aceasta nu va putea fi admisă ca probă în proces.

"Acuzaţiile sunt grave", a declarat o sursă apropiată anchetei belgiene. "Înregistrarea secretă a unor conversaţii private fără mandat judiciar este ilegală în această ţară", a continuat aceasta.