ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plenul Consilului Superior al Magistraturii (CSM) a decis să sesizeze Parlamentul European și Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) în legătură cu declarațiile făcute de Monica Macovei la un post de televiziune cu privire la sistemul judiciar și la prestația profesională a membrilor CSM.

"Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat că afirmațiile, opiniile și aprecierile personale ale doamnei Monica Macovei, deputat în Parlamentul European și lider al unui partid politic (...) sunt de natură să aducă o gravă atingere independenței sistemului judiciar în ansamblul său", a anunțat CSM printr-un comunicat de presă, joi, sesizând, totodată, Parlamentul European dar și CNA.

Prin raportul Inspecției Judiciare, însușit de plenul CSM, s-a constatat, potrivit Mediafax, că " prin afirmațiile lipsite de suport factual s-a urmărit acreditarea ideii potrivit căreia Consiliului Superior al Magistraturii este o instituție nefuncțională, nocivă, lipsită de responsabilitate în exercitarea atribuțiilor legale, în special în cadrul procedurilor de numire în funcții a magistraților, care escamotează derapajele profesionale ale magistraților, neîndeplinindu-și corespunzător rolul de instanță de judecată în domeniul disciplinar", se arată în comunicat.