ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, i-a făcut, vineri, o vizită de curtoazie noii șefe a instanței supreme, Cristina Tarcea, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, au declarat surse oficiale, pentru News.ro.

Vizita, care a durat circa 30 de minute, a fost planificată în 20 septembrie, atunci când Ambasada SUA a contactat instanța supremă pentru a stabili o întâlnire între ambasadorul Hans Klemm și judecătoarea Cristina Tarcea, au precizat aceleași surse.

În urmă cu aproximativ un an, pe 24 septembrie, la doar trei zile de când a devenit, oficial, ambasador în România, Hans Klemm s-a întâlnit cu președintele de atunci al ICCJ, Livia Stanciu, diplomatul american transmițând sprijinul SUA pentru eforturile României de respectare a statului de drept și pentru instituțiile românești de aplicare a legii.

„Ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit astăzi (24 septembrie 2015, n.r.) cu Livia Stanciu, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție și și-a reafirmat sprijinul pentru eforturile României de respectare a statului de drept precum și pentru puternicele și independentele instituții românești de aplicare a legii și organisme judiciare", se arăta într-o postare pe pagina de Facebook a ambasadei SUA la București.

Actualul președinte al ICCJ, Cristina Tarcea, și-a început mandatul pe 14 septembrie, odată cu semnarea, de către președintele României, a decretului de numire în funcție.

Judecătoarea Iulia Cristina Tarcea a deținut funcția de vicepreședinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție și a fost delegată să asigure interimatul funcției de președinte, după plecarea Liviei Stanciu la Curtea Constituțională.

Tarcea are 54 de ani și a absolvit Facultatea de Drept a Universității București în 1985.

Avertimentul lui Hans Klemm, ambasadorul SUA: Nu mai există o viziune pentru România, pentru viitorul ei