ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a anunțat că va da în judecată postul TV SkyNews, afirmând că se consideră prejudiciat, ca cetățean român, de reportajul înscenat de postul britanic despre "traficanții” de arme din România și că va cere despăgubiri de 100.000 lei, Sebastian Bodu a fost astăzi la Judecătoria Sectorului 2 București și a depus cererea de chemare în instanță a postului britanic.

Fostul europarlamentar consideră că reportajul este "denigrator" și transmite mesajul că românii sunt cetățeni de mâna a doua care nu au ce căuta în UE. Totodată, Sebastian Bodu le cere celor care vor să se alăture acestei cauze să urmeze exemplul său, în acest sens publicând și cererea sa care ar putea servi ca model pentru cei interesați.

”Astăzi am depus la instanța competentă (în cazul meu, Judecătoria Sectorului 2 București) cererea de chemare în judecată a postului TV britanic Sky News, prin care le-am solicitat despăgubiri morale de 100.000 de lei.

Așa cum am promis, pun acțiunea la dispoziția tuturor celor interesați, care o pot folosi drept model (cu adaptarea ei la situația personală a fiecărui petent, desigur). Haideți să îi atingem acolo unde îi doare cel mai tare: la buzunar! Cu cât mai multe acțiuni, cu atât mai mari șansele să îi băgăm în faliment, ca să le iasă pe ochi minciunile proferate la adresa românilor. Reiterez faptul că instanțele din România sunt competente să judece acțiunea, iar o eventuală hotărâre de condamnare la plata de daune-interese este recunoscută de drept în Marea Britanie și, deci, executorie automat (cel puțin cât încă este membră a Uniunii Europene).”, a scris Sebastian Bodu pe contul său de Facebook.