ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătorul Cristi Danileț, considerat mâna dreaptă a fostului ministru al Justiției, Monica Macovei este un susținător înfocat al homosexualilor.

Și pentru că subiectul căsătoriilor între persoane de același sex nu i-a dat pace deloc judecătorului acuzat recent de ziaristul Dan Andronic că a intrat în arhiva SIPA pentru a copia unele documente,  Vasilică Dănileț s-a declarat "Pentru”  în ceea ce privește posibilitatea înlocuirii termenilor „tata” și „mama” cu cel de „părinte”.

Acum iată că Sebastian Bodu prezintă pe pagina sa de Facebook o imagine cu judecătorul Cristi Danileț cântând la microfon pe scena unui festival, îmbrăcat cu un tricou de susținere a homosexualilor.

Fostul șef al ANAF se întreabă dacă nu cumva judecătorul Dănileț a încălcat vreun articol din codul deontologic al magistraților.

„La microfon, Cristi Vasilică Danileț, judecător la Tribunalul Cluj. Fost membru CSM. După roba de judecător îmbracă, în weekend, tricoul cu cur-cubeu.
Art. 9 alin. (2) din Codul deontologic al magistraților: „Judecătorii și procurorii trebuie să se abțină de la orice comportament, act sau manifestare de natură să altereze imparțialitatea lor". Oare inculpații care compar în fața judecătorului Danileț nu ar putea să caute bunăvoință îmbrăcând un tricou similar? Plus niște pene colorate pe spate?
Art. 17 alin. (1): "Judecătorii și procurorii sunt datori să se abțină de la orice acte sau fapte de natură să compromită demnitatea lor în funcție și societate". Oare cum îl privesc justițiabilii din sala de judecată pe judecătorul Danileț, având în minte imaginea lui scremându-se la un microfon?”, a scris Sebastian Bodu pe contul său de Facebook.