Sebastian Ghiță a făcut noi dezvăluiri despre scandalul în care acesta este implicat, referitor la așa-zisa lucrare de doctorat plagiată a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Acesta a explicat care au fost rațiunile pentru care a ales să se autodenunțe, precum și care a fost firul desfășurărilor evenimentelor la momentul în care teza de doctoral a șefei Direcției Naționale Anticorupție a fost verificată de către comisia tehnică.

De asemenea, deputatul a mai precizat că șefa de la DNA l-ar fi șantajat pe Klaus Iohannis în legătură cu dosarul în care președintele Klaus Iohannis și soția acestuia solicită revizuirea deciziei de anulare a contractului pentru imobilul cumpărat de aceștia în centrul Sibiului.

„Mai important mi se pare faptul ca această doamna se așează în afara legii și în afara cadrului instituțional al României. A șantajat familia Iohannis cu actele de la Brașov. Și-a obținut a doua numire prin atacul la familia Iohannis. S-ar putea să ajungem să discutăm și despre numirile din timpul lui Ponta. S-ar putea să aibă și Ponta ceva dovezi legate de plagiatul tezei de doctorat a Laurei Codruței Kovesi. Dacă are și Ponta dovezi legate de cum își modifică Kovesi paragrafe în teza de doctorat? Avem un președinte care astăzi se teme că soției sale i se poate face un dosar. Ponta să ne spună cum a numit-o pe doamna Kovesi și pe alte persoane din DNA și atunci veți înțelege de ce am spus aceste lucruri despre domnul Iohannis. Nu din prietenie s-a facut numirea", a spus Sebastian Ghiță pentru B1 TV..

În 12 noiembrie 2015, președintele Klaus Iohannis și soția acestuia au pierdut definitiv procesul privind un imobil pe care îl cumpăraseră în centrul municipiului Sibiu. Curtea de Apel Brașov a menținut atunci o decizie dată în 2014 de Tribunalul Brașov, care anula un contract de vânzare-cumpărare încheiat între Klaus Iohannis, soția acestuia, Carmen Iohannis, soacra președintelui și moștenitorii unui imobil din centrul municipiului Sibiu.

Decizia Curții de Apel Brașov este irevocabilă, însă președintele Klaus Iohannis declara atunci că soluția instanței îl "nemulțumește" și că, împreună cu avocații săi, caută modalități de a contesta hotărârea.

Kovesi, decorată din nou de Ambasada Franței: DNA depășește frontierele României, devenind un model de urmat la nivel european


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews