ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sebastian Aurelian Ghiță a fost localizat și reținut, în cursul acestei nopți, în Belgrad, Serbia, informează Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR). Fostul deputat, cu înfățișarea schimbată, avea documente false și se afla împreună cu fratele său, acesta având documente reale. Extrădarea lui poate dura de la câteva zile la maximum o lună, potrivit autorităților.

 Sebastian Ghiță, localizat și reținut în Belgrad, era însoțit de fratele lui, care avea documente reale, în timp ce fostul parlamentar a prezentat documente false, a declarat, vineri dimineață, ministrul de interne, Carmen Dan.

„Autoritățile sârbe au avut toate informațiile în așa fel încât să îl poată reține. Procedurile de extrădare sunt specifice, în acest moment statul sârb, prin poliție, derulează proceduri specifice în sensul că vor întocmi un dosar penal pentru că a prezentat documente false. După finalizarea acestor proceduri, urmează procedura de extrădare care se derulează prin Ministerul Justiției. În momentul în care va fi finalizată procedura de extrădare, poliția română se va deplasa în Serbia și se va ocupa de activitățile specifice de însoțire, de aducere în România. În acest moment, el este sub autoritatea poliției sârbe", a declarat Carmen Dan.

Poliția Română a făcut publică și o fotografie cu Sebastian Ghiță, din care reiese că acesta a încercat să își schimbe înfățișarea, fotografia surprinzându-l pe fostul parlamentar cu barbă.

 Procedura extrădării lui Sebastian Ghiță din Serbia ar putea dura undeva între câteva zile și o lună, extrădarea făcându-se prin Ministerul Justiției, potrivit autorităților române.

„În urma activităților investigative complexe și a informațiilor furnizate de Direcția Operațiuni Speciale și Direcția de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, în cursul acestei nopți, în Belgrad, a fost localizat și reținut, inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian. Mulțumim reprezentanților instituțiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croația, Austria, Italia și Franța, precum și partenerilor interni, pentru cooperarea în acest caz. Schimbul de date și informații a avut loc prin CCPI, ENFAS și PNR. În momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din U.E", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

În prezent, se derulează procedura legala în astfel de situații, a mai precizat IGPR.