ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 18:35 Jurnalistul Dan Andronic, a reacționat, pe Facebook, la știrea privind eliberarea lui Sebastian Ghiță. Într-o postare pe rețeaua de socializare, Dan Andronic îi cere lui Ghiță ”poze cu Kovesi sau mail-urile lui Coldea”. 

„Free Ghiță? Free Ghiță! Dacă nu dă pozele cu Kovesi sau mailurile lui Coldea, să se ducă înapoi...
P.S. Aud că Dan Tapalagă se dă de ceasul morții cu răspunsul pe care i l-am dat azi. 
Ca să nu aibă vreo îndoială privind respectarea codului deontologic îl las până săptămâna viitoare să ne spună de câte ori a intrat în Arhiva SIPA și cu cine. Plus ce documente a luat.
Eliberează-te, Tapalagă!”, a scris junalistul pe Facebook.
 
Știrea inițială

Sebastian Ghiță va fi eliberat pe cauțiune din închisoarea din Belgrad. Acesta va trebui să se prezinte regulat la o secție de poliție și are pașaportul confiscat de autorități, informează Jurnalul Național.

Afaceristul a plătit o cauțiune de 200.000 de euro. Se află sub control judiciar și nu are voie să părăsească Belgradul.

După ce a fugit din țară, pe numele lui Ghiță au fost emise două mandate de arestare în lipsă, date de Înalta Curte de Casație și Justiție și Curtea de Apel Ploiești. 
 
Fostul parlamentar are obligația de a rămâne în "rezidență temporară - teritoriul orașului Belgrad " și de a se prezenta la o secție de poliție de două ori pe lună. În cazul în care Sebastian Ghiță părăsește rezidența fără aprobarea instanței, atunci magistrații vor confisca, fără consimțământul acestuia, cauțiunea depusă pentru eliberare, informează Mediafax.