ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a vorbit miercuri despre părerile potrivit cărora abuzul în serviciu a fost dezincriminat.

„Sunt opinii juridice ale unora și opinii juridice ale altora. Suntem juriști și noi, sunt juriști și judecătorii, fiecare interpretează în felul lui. Opinia noastră juridică am exprimat-o - după declararea neconstituțională a textului, așa cum spune și legea, textul nu a fost abrogat, ci trebuie modificat în sensul celor cerute de Curtea Constituțională. Nu este dezincriminat. Dezincriminat ar însemna o abrogare, chiar și tacită”, a declarat Daniel Horodniceanu.

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a admis contestația la executare depusă de fostul secretar al Consiliului Județean (CJ) Hunedoara, Dan Daniel, condamnat definitiv anul trecut la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, instanța apreciind că fapta acestuia este dezincriminată.

Dan Daniel a făcut contestație la executare ca urmare a unei decizii a Curții Constituționale, pronunțată ulterior condamnării lui. Tribunalul Hunedoara i-a respins contestația, care i-a fost admisă însă de către CA Alba Iulia.

Avocatul Gheorghe Piperea spune că decizia de la Alba Iulia este foarte importantă atât pentru dosarele aflate pe rol, la procurori sau judecători, cât și pentru cei condamnați pe baza textului invocat de Curtea de Apel Alba Iulia.