Vicepremierul Mihai Fifor, ministru interimar al Afacerilor Interne, a declarat joi, în cadrul unei emisiuni televizate, că se fac eforturi uriașe în cazul răpirilor de adolescente din județul Olt, peste 200 de angajați ai M.A.I. aflându-se în teren, alături de procurorii DIICOT ce desfășoară ancheta de la Caracal, informează Agerpres.

„Pot spune fără niciun fel de rezervă că este o tragedie. Sunt, iată, două săptămâni de când s-a petrecut această dramă și vă asigur că se fac eforturi uriașe pentru a se încerca ca foarte repede să se vină cu detalii noi, cu date noi, pentru că se pare că pe zi ce trece este un caz tot mai complicat. (...) Nu vrem să ne hazardăm în afirmații care ulterior să complice lucrurile. Important este că se lucrează foarte atent, se adună probe și încercăm, încet-încet, să înțelegem cine este acest individ, (...) să vedem în ce acțiuni a fost implicat”, a declarat joi la Antena 3 ministrul interimar al Afacerilor Interne.

Despre Gheorghe Dincă, suspectul principal în cazul adolescentelor răpite la Caracal, vicepremierul Mihai Fifor a opinat că în primele zile infractorul s-ar fi jucat cu anchetatorii, că este un experimentat care nu se află la prima crimă, și de aceea cercetările se vor axa pe istoricul și conexiunile personajului, inclusiv din perioada șederii sale în Italia.

„Este un om care știe ce face, care a arătat în ultimele zile că știe să-și joace investigatorii și asta face. În primele zile cred că s-a jucat, efectiv, cu cei care investighează această dramă de la Caracal. E un om care se vede că știe bine ce a făcut, care nu e la prima chestiune de acest gen. E interesant să vedem încotro se duce, să vedem ce a făcut în Italia, să vedem care este istoricul acestei persoane și să vedem, desigur, dacă există conexiuni cu altcineva”, a concluzionat șeful interimar al M.A.I. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews