ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul Mihai Fifor, ministru interimar al Afacerilor Interne, a declarat joi, în cadrul unei emisiuni televizate, că se fac eforturi uriașe în cazul răpirilor de adolescente din județul Olt, peste 200 de angajați ai M.A.I. aflându-se în teren, alături de procurorii DIICOT ce desfășoară ancheta de la Caracal, informează Agerpres.

„Pot spune fără niciun fel de rezervă că este o tragedie. Sunt, iată, două săptămâni de când s-a petrecut această dramă și vă asigur că se fac eforturi uriașe pentru a se încerca ca foarte repede să se vină cu detalii noi, cu date noi, pentru că se pare că pe zi ce trece este un caz tot mai complicat. (...) Nu vrem să ne hazardăm în afirmații care ulterior să complice lucrurile. Important este că se lucrează foarte atent, se adună probe și încercăm, încet-încet, să înțelegem cine este acest individ, (...) să vedem în ce acțiuni a fost implicat”, a declarat joi la Antena 3 ministrul interimar al Afacerilor Interne.

Despre Gheorghe Dincă, suspectul principal în cazul adolescentelor răpite la Caracal, vicepremierul Mihai Fifor a opinat că în primele zile infractorul s-ar fi jucat cu anchetatorii, că este un experimentat care nu se află la prima crimă, și de aceea cercetările se vor axa pe istoricul și conexiunile personajului, inclusiv din perioada șederii sale în Italia.

„Este un om care știe ce face, care a arătat în ultimele zile că știe să-și joace investigatorii și asta face. În primele zile cred că s-a jucat, efectiv, cu cei care investighează această dramă de la Caracal. E un om care se vede că știe bine ce a făcut, care nu e la prima chestiune de acest gen. E interesant să vedem încotro se duce, să vedem ce a făcut în Italia, să vedem care este istoricul acestei persoane și să vedem, desigur, dacă există conexiuni cu altcineva”, a concluzionat șeful interimar al M.A.I.