Site-ul Curții Constituționale a României a fost ținta unui atac informatic, vineri după-amiază, fiind temporar suspendat, informează Agerpres.
 
Atacul cibernetic survine pe fondul amânării de către CCR a validării referendumului consultativ, declanșat de președintele Klaus Iohannis concomitent cu alegerile europarlamentare din 26 mai.

În locul paginii de start, utilizatorii care au accesat vineri site-ul CCR au văzut afișat mesajul "Hacked By laZy hAcker", alături de imaginea unui personaj de animație japoneză, nefiind listat meniul obișnuit al paginii. Toate funcțiile acesteia au fost suspendate.

Ulterior, mesajul de întâmpinare afișat de hackeri a fost eliminat, probabil prin dezactivarea site-ului CCR, acesta neputând fi accesat până în prezent.
2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.