ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 02.07/16:10 Jurnalista Sorina Matei afirmă că Roxana Săcărin de la Reșița nu are legătură cu familia omonimă de la Craiova.

„Vreau să vă mai spun că am verificat acel caz care inflamase netul și pe care îl sesiza toată lumea, cu o anume Roxana Săcărin și un băiețel de 4 ani, "exercitarea autorității părintești delegare temporară”, iar astăzi au venit confirmările care arată că speța NU are legătură cu cazul Săcărin, este vorba doar de o coincidență de nume. E vorba de o mamă, Roxana Săcărin, care pleacă la muncă în Anglia și care își lasă băiețelul la bunica maternă. Este vorba tot de un caz care trădează sărăcia țării în care trăim. Mulțumesc judecătorilor de la Judecătoria Reșița care au înțeles de ce este important să comunice publicului, oamenilor, toate detaliile acestui caz care inflamase din nou”, a scris ea pe facebook.
 
Știrea inițială

 


Designerul vestimentar Iosefina Pascal a postat luni pe contul ei de socializare o reacție privitoare la adopțiile internaționale pentru care se luptă familia româno-americană Săcărin. Referindu-se la dosarul nr 1302/290/2019 soluționat de Judecătoria Reșița în luna martie, artista atrage atenția că sora lui Gabriel Săcărin solicitase exercitarea autorității părintești asupra unui băiat de 4 ani, însă instanța a delegat temporar acest drept unei românce, pentru un an de zile, spre deosebire de felul în care soluționase Judecătoria Craiova cazul minorei Sorina din Baia de Aramă, în favoarea familiei din străinătate. 

„Famiglionul Săcărin s-a pus pe "adoptat" copii din România! In timp ce Săcărin cu nevasta-sa au pus gheara pe Sorina de la Baia de Arama, sora lui Săcărin, Roxana, a cerut in instanță un copil din Reșița! Doar ca e un pic diferit... ia cititi, cu mare atentie:

Soluția pe scurt: Admite cererea formulată de petenta SĂCĂRIN ROXANA, în necontradictoriu cu intimata BORLEA MARIANA. Deleagă temporar, pe o perioadă de 1 an, începând cu data de 18.03.2019, exercitarea autorității părintești cu privire la minorul PĂDURARU MARIAN-ALEXANDRU, născut la data de 15.08.2015, intimatei BORLEA MARIANA, respectiv următoarele drepturi și obligații: asigurarea condițiilor de viață necesare dezvoltării copilului (stare de sănătate, dezvoltare fizică, educație, școlarizare); PAZA și supravegherea copilului; dreptul de a lua anumite măsuri disciplinare cu respectarea demnității fără să primejduiască dezvoltarea fizică, intelectuală, morală ori sănătatea copilului; dreptul de a cere înapoierea copilului de la orice persoană care îl ține fără drept; dreptul de a stabili locuința copilului; obligația de a informa copilul despre toate actele și faptele care l-ar putea afecta și să ia în considerare opinia acestuia; obligația de a coopera cu copilul; dreptul și obligația de a administra bunurile copilului; dreptul și obligația de reprezentare în actele civile și de a lua toate măsurile necesare pentru protejarea și realizarea drepturilor copilului. Dispune comunicarea unui exemplar al prezentei hotărâri Primarului mun. Reșița, jud. Caraș-Severin. Executorie. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Reșița. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 18.03.2019. 
Document: Hotarâre cameră consiliu 1113/2019 18.03.2019
.......................
Deci?”, se întreba retoric luni Iosefina Pascal pe contul ei de socializare.
 
Sorina, o fetiță de 8 ani din Baia de Aramă, a fost luată pe sus acum două săptămâni de o procuroare și o echipă de polițiști din casa familiei care a crescut-o timp de șapte ani, pentru a fi dată spre adopție familiei româno-americane Gabriel și Ramona Săcărin.