ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Sorin Grindeanu a declarat miercuri, după ce a fost audiat de procurorii DNA, că are calitatea de martor în dosarul în care a fost chemat și că nu poate da detalii despre amănuntele din această cauză.

Am calitatea de martor. Nu pot să vă dau amanunte. Nu are nicio legătură cu plângerea depusă pe numele lui Mihai Busuioc. Am fost audiat persoană de sex femeinin", a declarat Sorin Grindeanu după ce a fost audiat la DNA.

Întrebat cum comentează înregistrările în care ar apărea procurorul șef al DNA cerând ca în cadrul cercetărilor să se ajungă la premier, Grindeanu a spus: "Am văzut, era undeva în februare. Nu e cazul. Nu despre asta e vorba. (..)Citez din clasici în viață, din actualul premier Mihai Tudose, noi în partea aia suntem mai calmi, în partea de vest, în Banat. În primul rând știam ce am făcut eu, ca viceprimar. nerăspunzând de acel domeniu din primărie, neavând nici certitudinea că lucrurile au stat așa. Nu aș vrea să comentez. Cât am fost viceprimar nu am avut în coordonare aceasta activitate, de patrimoniu a orașului Timișoara."

La jumătatea lunii iunie, au fost difuzate mai multe înregistrări audio în care ar fi apărut Laura Codruța Kovesi în timp ce le-ar fi cerut procurorilor să lucreze, dând însă directive și către persone cu funcții, prin exprimări precum : "Știți ce-mi doresc: să 'decapați' instituțional în dosarul ăla cu casele și să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea” , " Dar altceva mă îngrijorează, că la ăștia cu dosarele vechi, fiecare știți ce aveți. Mă îngrijorează de ce nu-i înhățăm!". În replică, DNA susține că înregistrările în care ar apărea Kovesi nu sunt autentice și "conțin o serie de fragmente realizate prin juxtapunere".
Este vorba despre o cauză privind retrocedarea unor imobile din Timișoara, unde Grindeanu a fost viceprimar. În această anchetă sunt vizate mai multe persoane, printre care și actualul edil din Timișoara, Nicolae Robu.

Fostul premier a depus o plângere pe numele șefului Secretariatului General al Guvernului, Mihai Busuioc, în perioada în care se afla la conducerea Executivului.

Fostul premier Sorin Grindeanu a venit miercuri la DNA.

La intrarea în sediul DNA, fostul premier a precizat că a fost chemat în calitate de martor. Grindeanu a ajuns la DNA în jurul orei 12.00.

Fostul premier a depus plângere pe numele unor funcționari ai Guvernului în perioada în care se afla la conducerea Executivului, deși majoritatea parlamentară îi ceruse demisia.

Totodată, un alt dosar care ar putea avea legătură cu fostul premier este cel privind retrocedarea unor imobile din Timișoara, unde Grindeanu a fost primar.

În această anchetă sunt vizate mai multe persoane, printre care și actualul edil din Timișoara, Nicolae Robu.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews