ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul Primar General al Capitalei Sorin Oprescu a fost reținut în Grecia și s-ar afla în acest moment în custodia autorităților de acolo. Deocamdată, la IGPR nu ar fi ajuns nici o informare în acest sens, afirma ȘtiripeSurse marți, la orele 16.30. Știrea a fost dată în exclusivitate de jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, care a anunțat și ora arestării fostului edil și senator PSD-ist, respectiv ora 16.00, ora României.

Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu.

Este vorba de dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuința sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administrației Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupție.

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

Oprescu a condus primăria generală a Capitalei din 2008 până în 2015, când a fost arestat preventiv.

Potrivit ȘPS, în momentul în care a fost prins, Sorin Oprescu a anunțat autoritățile din Grecia că vrea să ceară azil politic. Se pare că Oprescu a fost capturat de o echipă Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams), mai afirmă sursa citată.

Citiți și A FUGIT DIN ȚARĂ! Sorin Oprescu condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mita, grup infracțional organizat, spălare de bani și abuz în serviciu. DECIZIE DEFINITIVĂ pentru fostul primar și senator PSD, urmaș de agenți NKVD

ACTUALIZARE:

Poliția Română confirmă oficial, marți, că Sorin Oprescu a fost depistat în Atena, Grecia, acolo unde a fugit cu două săptămâni înainte de condamnare.

„La data de 17 mai a.c., în urma activităților investigative și de cooperare polițienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliției Române, prin Direcția Operațiuni Speciale, Direcția de Investigații Criminale, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, în colaborare cu Centrul SELEC și polițiștii greci, coordonați de șeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona orașului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internațional.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, după ce, la data de 13 mai 2022, a fost condamnat definitiv, la o pedeapsă cu închisoarea, de 10 ani și 8 luni închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, luare de mită, abuzul în serviciu și spălarea banilor", anunță IGPR citat de ȘPS.