Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu anunță că a depus o plângere penală împotriva Laurei Codruța Koveși „pentru fabricarea de probe” în dosarul în care fostul patron al Realității TV a fost condamnat.

Urmează plângeri împotriva a alți doi procurori, dar și împotriva Direcției Naționale Anticorupție. Mai târziu, anunță SOV,  va urma la rând fostul președinte Traian Băsescu.

„Generație a sosit momentul în care am decis să încep a-i pedepsi pe toți cei care (unii la ordin, alții din ticăloșie), au contribuit la toate porcăriile care mi s-au făcut. Procurorii pentru început, judecătorii mai apoi iar, în final, Băsescu și grupul lui de crimă organizată din cadrul SRI și SPP. Primul pas a fost acela de a depune o plângere penală împotriva Laurei Kodruța Kovesi, pentru fabricarea de probe în dosarul prin care am fost acuzat de șantaj și condamnat. Urmează ca săptămâna aceasta să depun plângeri penale împotriva procurorilor Carmen Dan și Marius Bulancea pentru favorizarea infractorilor Guță Cosmin și Păcuraru Maricel, complicitate la furtul a 23 de milioane de euro, complicitate la incendierea arhivei PSV, prin care s-a urmărit ascunderea unor furturi imense de către aceeași infractori. Tot săptămâna aceasta voi da în judecată DNA pentru a-mi recuperea sumele imense pierdute din cauza acestei instituții.

Împreună cu avocații mei studiez și posibilitatea de a chema în fața instanțelor CSM, pentru neexecutarea obligațiilor de serviciu stabilite prin lege și prin propriile lor regulamente de funcționare. 

Tot acest sistem de complicități bazat pe ticăloșie, impostură, furt, obediență, nerespectarea legilor și a ființei umane, trebuie să dispară, iar asta nu se poate face decât punând reflectorul pe ei și pedepsindu-i pe cei ce pot fi dovediți. Demersul pe care l-am început va pune justiția față în față cu ea însăși. Ori se va exorciza de securiști, ori va rămâne chestia purulentă și nedemnă de astăzi”, a anunțat Sorin Ovidiu Vântu.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews