ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spionii din dosarul Black Cube și-au recunoscut faptele în fața procurorilor DIICOT și și-au negociat pedepsele în acordul de vinovăție, acord care a ajuns în instanță, scrie Mediafax.

Avocații suspecților au negociat ca aceștia să primească o pedeapsă de 3 ani cu suspendare.

În luna august, procurorii au făcut audieri și în Israel. Doi procurori s-au întors în țară cu probe importante. Ar fi reușit să stea de vorbă și cu reprezentanți ai firmei Black Cube, firma acuzată că și-a trimis doi angajați în România pentru a o spiona pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Pe lista angajaților Black Cube se aflau și alte persoane publice din România.

Șefa DNA a declarat însă că tentativa de spionaj la adresa ei nu a reușit.

„Mail-urile mele și ale familiei nu au fost sparte. Din verificările pe care le-am făcut nici măcar nu s-a încercat acest lucru. Au fost doar telefoane care au fost date în mod repetat și insistent familiei și prietenilor apropiați. Este o anchetă în derulare la DIICOT. Sper să afle cât mai repede și cât mai complet adevărul. Cu siguranță sunt implicate persoane pe care noi le-am investigat sau persoane care susțin persoanele pe care noi le-am investigat”, a declarat șefa DNA.

Trei israelieni au fost puși sub acuzare în acest dosar: Ron Weiner, David Geclowicz și Yossi Barkshtein. Ultimul a reușit să fugă din România, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare în lipsă.