ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul condus de Ludovic Orban își va asuma, la începutul anului viitor, răspunderea pentru desființarea S.I.I.J. și pentru legea privind alegerea primarilor în două tururi, relatează surse guvernamentale pentru Mediafax.
 
Potrivit acestora, Guvernul așteapă un aviz din partea C.S.M. pentru a demara procedura de asumare a răspunderii în privința desființării Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (S.I.I.J.). 

Premierul Ludovic Orban a declarat că vor fi demarate consultări cu Consiliul Superior al Magistraturii pe tema Secției de Investigare a Infracțiunilor în Justiție, după ce vor avea loc alegeri în cadrul C.S.M.
 
Știrea apare la doar câteva zile după ce, săptămâna trecută, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (Î.C.C.J.) și ai celor mai mari curți de apel din țară votaseră în favoarea menținerii S.I.I.J., cu unele modificări în organizarea acesteia, în urma unei consultări inițiate de Ministerul Justiției.

Guvernul Orban își va asuma în cursul săptămânii răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu și pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraților.

Ministrul Cătălin Predoiu va merge la CEDO pentru a prezenta situația Justiției din România.