ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, marți, că evaluarea șefilor Direcției Naționale Anticorupție și Parchetului General se face potrivit atribuțiilor Ministerului Justiției.

„Evident că știți răspunsul la întrebare, dar o să vă dau un răspuns generic. Potrivit Constituției, Ministerul Public își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Justiției”, a spus Toader, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), întrebat de jurnaliști care este motivul declanșării evaluării asupra activității șefilor DNA și PÎCCJ.

Tudorel Toader a spus că se va respecta termenul de 14 zile anunțat pentru prezentarea concluziilor evaluării.

„La final voi face cunoscute concluziile evaluării. Finalul se apropie, mai sunt câteva zile, eu plec mâine la Bruxelles și în termenul stabilit de 14 zile vă voi comunica și concluziile și argumentele care m-au dus la acele concluzii”, a precizat Tudorel Toader, citat de Agerpres.

Ministrul Justiției a declarat pe 12 martie, într-o emisiune televizată, că va avea discuții cu procurorul general, Augustin Lazăr, și cu procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, după apariția motivării CCR pe conflictul DNA-Guvern.