ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


DIICOT Craiova a dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal suspectat de uciderea adolescentei de 15 ani din localitatea Dobrosloveni, județul Olt, acesta urmând a fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, DIICOT a anunțat că prin ordonanța din data de 27 iulie a DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Gheorghe Dincă, sub aspectul săvârșirii în concurs, a infracțiunilor de trafic de minori și viol, fapte prevăzute de art. 211 alin. 1 și 2 lit. a) Cod penal raportat la art. 210 alin. 1 lit. a) Cp și art. 218 alin. 1 și 3 lit. c) Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal (persoană vătămată M.A.M.).

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale, a Institutului Național de Criminalistică, IPJ Olt și IPJ Dolj, menționează comunicatul DIICOT.
DIICOT Craiova a preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt ancheta în dosarul dispariției fetei de 15 ani din Dobrosloveni, pentru a-l reuni cu un dosar privind dispariția unei alte adolescente, de 18 ani, a declarat, pentru Agerpres, prim-procurorul DIICOT Craiova, Ionuț Ciprian Spiridon. Astfel, audierea suspectului, bărbatul în vârstă de 66 de ani din Caracal, a fost preluată de procurorii DIICOT Craiova, după ce în cursul nopții de vineri spre sâmbătă el a fost audiat de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

DIICOT Craiova a avut în lucru un al doilea dosar, însă în acest caz nu l-a putut identifica pe autor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în data de 15 aprilie 2019, lucrătorii Postului de Poliție Dioști au fost sesizați de o persoană de sex masculin din comuna Dioști, satul Radomir, județul Dolj, cu privire la faptul că nepoata sa (Mihaela Luiza Melencu - n.r.), în vârstă de 18 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu către municipiul Caracal și nu a mai revenit.