Suspectul în cazul crimelor de la Caracal, Gheorghe Dincă, reținut pentru 24 de ore pentru trafic de minori și viol, NU pentru crimă
DIICOT Craiova a dispus reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal suspectat de uciderea adolescentei de 15 ani din localitatea Dobrosloveni, județul Olt, acesta urmând a fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează Agerpres.
Potrivit sursei citate, DIICOT a anunțat că prin ordonanța din data de 27 iulie a DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Gheorghe Dincă, sub aspectul săvârșirii în concurs, a infracțiunilor de trafic de minori și viol, fapte prevăzute de art. 211 alin. 1 și 2 lit. a) Cod penal raportat la art. 210 alin. 1 lit. a) Cp și art. 218 alin. 1 și 3 lit. c) Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1, 2 Cod penal (persoană vătămată M.A.M.).
Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Cauza este instrumentată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale, a Institutului Național de Criminalistică, IPJ Olt și IPJ Dolj, menționează comunicatul DIICOT.
DIICOT Craiova a preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt ancheta în dosarul dispariției fetei de 15 ani din Dobrosloveni, pentru a-l reuni cu un dosar privind dispariția unei alte adolescente, de 18 ani, a declarat, pentru Agerpres, prim-procurorul DIICOT Craiova, Ionuț Ciprian Spiridon. Astfel, audierea suspectului, bărbatul în vârstă de 66 de ani din Caracal, a fost preluată de procurorii DIICOT Craiova, după ce în cursul nopții de vineri spre sâmbătă el a fost audiat de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
DIICOT Craiova a avut în lucru un al doilea dosar, însă în acest caz nu l-a putut identifica pe autor.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, în data de 15 aprilie 2019, lucrătorii Postului de Poliție Dioști au fost sesizați de o persoană de sex masculin din comuna Dioști, satul Radomir, județul Dolj, cu privire la faptul că nepoata sa (Mihaela Luiza Melencu - n.r.), în vârstă de 18 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu către municipiul Caracal și nu a mai revenit.
Pe același subiect

Nürnberg II, vaccinurile și România

Camelia Smicală a câștigat în instanță dreptul de a-și primi copiii acasă, deocamdată pentru 6 luni de zile. Mesaj emoționant al doctoriței: „Mulțumim presei din România și oamenilor care ne-au susținut. Fără voi am fi căzut...”

Avocatul Gheorghe Piperea despre Nürnberg II: Lucrători medicali din Germania au formulat o acțiune în anularea autorizației provizorii de punere pe piață a vaccinurilor experimentale anti-Covid. „VOM FI ȘI NOI ACOLO!”

S-A SĂTURAT! Primarul comunei Dumbrăvița din apropierea Timișoarei se judecă împotriva celei de a treia carantinări „total ineficiente” cu Comitetele de Urgență. Parlamentul Cehiei a reușit!

Clotilde Armand s-ar putea să cadă de la Primărie prin referendum și acțiune penală. Poliția a început azi renumărarea voturilor pentru Primăria Sectorului 1. Iată de ce a fost și este atacată Secția Specială

„Obraznicul de Arafat” cere daune de jumătate de milion de lei de la RTV. Victor Ciutacu anunță că România TV a fost dată în judecată de Raed Arafat pentru pretinsa lezare a imaginii lui
Recomandările noastre

Merkel a anunțat la Consiliul European că la vară iese pașaportul digital UE! ROMÂNIA pe o listă a Pașapoartelor de vaccinare. „O amenințare kafkiană la adresa libertății noastre și o vacă pentru industria birocrației. Comisioane, specialiști, servicii!”

Brâncuși batjocorit la infinit de Ministerul Culturii. Coloana lui Brâncuși doborâtă de Ziua lui pe două capre la Muzeul Țăranului Român într-o „expoziție” de 218.099,44 euro din cadrul programului RO-CULTURA: Mirrors of Brâncuși

Atacul la Brâncuși este un atac la adresa națiunii române, a frumosului și credinței. Este un atac al urâtului și necredinței. „Arta nu s-a dezvoltat decât în epocile mari religioase. Când sentimentul religios scade urmează o decadență.” INTERVIU

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)