ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călin Popescu-Tăriceanu spune că ALDE este interesat de modificarea legilor Justiției, pentru a destrăma „statul paralel” și pentru ca cei care comit abuzuri să răspundă în fața legii. Președintele ALDE susține că reacțiile pe marginea subiectului sunt caracteristice „republicii procurorilor".

„Pe noi ne interesează modificarea legilor Justiției pentru a accelera demantelarea „statului paralel”, pentru ca grozăviile puse în operă de indivizii care au format „statul paralel” să nu se mai repete și pentru ca toți cei care participă la înfăptuirea actului de Justiție să răspundă atunci când comit abuzuri”, transmite Călin Popescu Tăriceanu, într-un comunicat de presă.

Tăriceanu precizează că propunerile coaliției parlamentare pentru modificarea legilor Justiției generează „un tip de război întâlnit de regulă în regimurile dictatoriale, gen „republica procurorilor”

„Constatăm cu regret că indivizii, care compun și se luptă pentru supraviețuirea „statului paralel” sub pretextul luptei anticorupție, dețin pârghii importante ale unor instituții de forță și ale media și se află la comanda unei adevărate armate de mercenari bine instruiți și plătiți cu mijloace financiare obținute ca urmare a unor fapte de corupție și felurite ilegalități”, susține președintele Senatului.

Al doilea om în stat acuză că toate aceste lucruri se petrec sub patronajul președintelui Klaus Iohannis, „care urmărește două obiective personale: obținerea unui nou mandat la Cotroceni și trecerea în uitare și prescrierea ilegalităților comise în perioada când deținea funcția de primar al Sibiului. Cum după trei ani la Cotroceni realizările sale sunt undeva spre zero, singura sa șansă la un nou mandat este perpetuarea dependenței Justiției față de „statul său paralel”, cu alte cuvinte, conducerea României cu cătușe, dosare fabricate și alegeri măsluite prin metode sofisticate”.

Mai mult, liderul ALDE spune că intervențiile președintelui ÎCCJ, Cristina Tarcea, și ale procurorului-general Augustin Lazăr pe tema modificărilor Justiției sunt „neavenite”.

"Întreb totuși retoric: ce fel de oameni de Drept sunt cei menționați, dacă ei s-au transformat în partizanii Noii Securități marca Coldea-Maior, ai „statului paralel” și ai uzurpării puterii politice legitimate la alegeri? Sunt ei oameni ai Dreptului, când militează în continuare explicit sau implicit pentru dosare fabricate de echipele mixte Coldea-Kovesi în care au fost cooptați și unii judecători? Sau când acționează complice la compromiterea unor politicieni nedoriți prin scurgeri de informații de la DNA către presă și la falsificarea unor probe? Mai pot avea ei calitatea de magistrați, când încurajează direct sau indirect activitatea grupurilor de lucru clandestine, o adevărată mafie, la care participau politicieni, procurori, înalți responsabili ai SRI, judecători și mercenari din așa-zisa presă?", precizează Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu a mai declarat că va apela la toate mijloacele constituționale pentru ca țara să redevină stat de drept, inclusiv prin adoptarea în această sesiune parlamentară a proiectelor legilor Justiției.

„Parlamentul, nu membrii „statului paralel” care au uzurpat puterea politică în multe momente, a fost ales democratic de cetățeni ca să-și exercite atributul constituțional de legiferare. Repet o promisiune pe care am mai făcut-o și în trecut, când am luptat aproape de unul singur cu abuzurile „puterii oculte”: atât eu, ca președinte al Senatului, cât și ALDE vom face uz de toate mijloacele constituționale pentru ca România să redevină un stat de drept, inclusiv prin adoptarea în această sesiune parlamentară a proiectelor legilor Justiției”, a conchis președintele Senatului.