ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la întâlnirea primarilor de municipii, că la începutul anului a avut loc o „încercare de lovitură de stat de catifea", pe care CCR a sancționat-o, făcând apel la primarii „hăituiți" de procurori să facă public acest lucru.

„Românii au ales fără echivoc o majoritate PSD-ALDE. Cu toate acestea, la începutul anului 2017 am avut o încercare de lovitură de stat de catifea, pe care, din fericire, CCR a sancționat- prin două decizii pe care le-aș caracteriza ca istorice. Din păcate, de mai mult de trei luni avem o instabilitate politică fără precedent, prin raportarea la alegerile din decembrie și la rezultatul clar al acestora. Ne confruntăm cu o ofensivă aproape zilnică din partea unor instituții de forță împotriva instituțiilor rezultate din votul democratic al românilor. Mă îngrijorează că această ofensivă permanentă pune sub semnul întrebării echilibrul puterilor în stat", a declarat președintele Senatului, la ședința Asociației Municipiilor din România.

Președintele Senatului a mai spus că sunt proiecte pe plan local care sunt blocate din cauza instituțiilor de forță.

„Obiectivul nostru comun este dezvoltarea României, în ciuda frânei puse de instituțiilor de forță. (...) Știu că se tot vorbește în ultima perioadă despre aproape un fel de prigoană pornită împotriva primarilor, că sunt situații în care primarii nu au avut curajul să semneze documente de frică să nu ajungă pe mâna procurorilor. Dacă vă simțiți hăituiți, dacă nu vă puteți face treaba așa cum trebuie, dacă se fac presiuni asupra dvs, atunci ieșiți și spuneți public aceste lucruri", a adăugat Tăriceanu.

 El le-a vorbit primarilor de municipii și despre contextual european.

„Mai avem mult pentru a accelera dezvoltarea economică, pentru că vin la acest subiect, care mie mi se pare extrem de important pentru viitorul nostrum, care este dezbaterea privind viitorul Europei: cel fel de Europă se va construi. Vedeți din ce în ce mai mult că se discută despre Europa cu două sau cu mai multe viteze. Din păcate, România riscă să fie din nou pusă la colt, așa cum a mai fost și războaiele politice de la noi, ne împiedică să stăm să facem o dezbatere lucidă și utilă pentru viitorul României. Stăm mereu blocați în dispute politice sterile care consumă timp și energie. În acest timp deciziile de la Bruxelles se iau și vedeți că ele sunt esențiale pentru viitorul României", a mai declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.