ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parchetul General a emis un comunicat de presă prin care anunță că, „în cauza cunoscută generic sub denumirea «Dosarul Revoluției», procurorii militari ai Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus extinderea și efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii contra umanității față de suspectul Brateș Teodor, la data săvârșirii faptelor - adjunct al redactorului șef al Redacției «Actualități» din TVR, pentru fapte comise în intervalul 22 – 31 decembrie 1989”.

Procurorii spun că, din probatoriul administrat în cauză, a rezultat că „suspectul Brateș Teodor - adjunct al redactorului șef al Redacției «Actualități» din TVR - a fost principalul factor de diseminare a știrilor false, cu caracter diversionist, în acest fel contribuind într-o foarte mare măsură la instalarea psihozei teroriste ce a afectat profund întreaga populației a României (militari și civili). Mesajele televizate ale suspectului s-au referit la atacuri teroriste asupra obiectivelor militare și civile, apă otrăvită, clădiri minate, diverse conduite abominabile ale așa zișilor teroriști, atacuri cu elicoptere, desanturi aeriene, coloane de blindate în deplasare etc. Repetarea acestui gen de dezinformare a făcut ca psihoza teroristă să atingă cote paroxistice și astfel să constituie principala cauză a numeroaselor pierderi de vieți omenești, vătămări și distrugeri petrecute în timpul evenimentelor revoluționare”.

La 29 de ani de la Revoluția din decembrie, vinovații nu au fost aduși în fața instanțelor judecătorești și nici nu au plătit pentru crimele comise. Periodic, dosarul este redeschis și readus în atenția opiniei publice, fără însă ca demersul să aibă și vreo finalitate.