ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a dispus, miercuri, clasarea dosarului penal care-l viza, printre alții, pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, dosar deschis în urma denunțului depus la începutul anului 2019 de publicația Luju.ro. În motivare se arată că nu a fost găsit nici un indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista, relatează Mediafax și România Actualități.

„Procurorii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus la data de 27 martie 2019, în dosarul penal denumit generic "Timmermans", clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracțiunilor de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, comunicarea de informații false, prev. de art. 404 Cod penal și constituirea unui grup infracțional organizat, prev. de art. 367 Cod penal, întrucât s-a stabilit că nu s-a decelat nici un element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor", anunță S.I.I.J.

Prin plângerea penală întocmită de redacția publicației „Lumea Justiției” în ianuarie 2019, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, comisarul european pe Justiție, Vera Jourova, procurorul general al României, Augustin Lazăr, și șefa reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea, erau acuzați de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informații false, în legătură cu o presupusă falsificare a raportului M.C.V. din 13 noiembrie 2018. Deși denunțul a fost depus la DIICOT, a fost apoi direcționat către Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.