Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a dispus, miercuri, clasarea dosarului penal care-l viza, printre alții, pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, dosar deschis în urma denunțului depus la începutul anului 2019 de publicația Luju.ro. În motivare se arată că nu a fost găsit nici un indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista, relatează Mediafax și România Actualități.

„Procurorii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus la data de 27 martie 2019, în dosarul penal denumit generic "Timmermans", clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracțiunilor de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, comunicarea de informații false, prev. de art. 404 Cod penal și constituirea unui grup infracțional organizat, prev. de art. 367 Cod penal, întrucât s-a stabilit că nu s-a decelat nici un element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor", anunță S.I.I.J.

Prin plângerea penală întocmită de redacția publicației „Lumea Justiției” în ianuarie 2019, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, comisarul european pe Justiție, Vera Jourova, procurorul general al României, Augustin Lazăr, și șefa reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea, erau acuzați de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual, comunicare de informații false, în legătură cu o presupusă falsificare a raportului M.C.V. din 13 noiembrie 2018. Deși denunțul a fost depus la DIICOT, a fost apoi direcționat către Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews