ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MinistrulJustiției, Tudorel Toader a publicat miercuri, pe site-ul Ministerului Justiției, o serie de mențiuni referitoare  la numirea în funcție a lui Augustin Lazăr, ca procuror general, dar fără să publice documentele promise de câteva zile, informează Hot News.

Tudorel Toader, a anunțat că a trimis deja către CSM copia integrală după dosarul de la Ministerul Justitiei, dar si o copie a răspunsului din 19 septembrie 2018, prin care CSM a transmis rapoartele de evaluare a activității profesionale ale lui Augustin Lazăr. Deși a promis de câteva zile, că va publica documente din candidatura lui Augustin Lazăr, ministrul Justiției cere CSM să aprecieze dacă sunt întrunite condițiile pentru a acționa în acest demers.

Conform mențiunilor sale, ministrul Justiției a identificat câteva probleme în dosarul candidatură al lui Augustin Lazăr ca procuror general pentru Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.Acestea. Una dintre ele ar fi faptul că  dosarul de candidatură al lui Lazăr a fost înregistrat la Ministerul Justiției "printr-un email transmis in data de 15 Martie 2016, ora 12:27 către Direcția Resurse Umane. Din copia email-ului se poate observa că s-au atașat doar un curriculum vitae si o scrisoare de intentie".

"Din analiza dosarului si a inregistrarilor din registratura Ministerului Justitiei, rezultă că nu au fost depuse alte documente nici la aceasta dată, nici la o dată ulterioară, lipsind inclusiv proiectul privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere", afirmă Toader.

Ministrul Justiției a făcut și precizări referitoare la faptul că Augustin Lazăr a fost numit în funcție  fără a îndeplini  criterii anunțate pentru numire.” "Nu s-a identificat nici un document care sa dovedeasca indeplinirea criteriului de la capitolul Conditii prevazute de lege din anuntul de pe site-ul Ministerului Justitiei, si anume obținerea calificativul "foarte bine" la ultima evaluare".