ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traian Băsescu a vorbit despre cum se fac abuzuri în dreptul la informare și a dreptului de informație privată. Fostul președinte a spus că Raluca Prună este rău intenționată și lucrează la comandă.

"Pe câți candidați i-ați auzit că au vorbit despre situația natalității din România? Pentru că ei știu cine se naște și cine moare. Și să facă grădinițe și creșe? Este o campanie care urmare a descentralizării, s-a desfășurat pe niște tipicuri vechi care nu țin cont de transformarea obligațiilor extraordinare pe care le are administrația locală în respectarea drepturilor fundamentale. Dreptul la informare. A pus Cioloș toate instituțiile publice să pună execuția bugetară. Grija ziariștilor este să vadă cât a mai cheltuit președintele. Nu asta interesează. Dreptul la informare al comunității se manifestă atunci când îi pui pe site toate facturile și contractele care intră zi de zi în primărie", a spus președintele PMP la B1 TV.

Întrebat despre dezbaterea de pe site-ul ministerului justiției și vizibilitatea sa asupra modificării noului cod penal, Traian Băsescu a declarat că acest lucru dovedește că ea (Raluca Prună n.r.) este rău intenționată și lucrează la comandă.

"Asta dovedește că femeia asta e rău intenționată ( Raluca Prună n.r.) Categoric cineva este deasupra ministrului justiției. Cine care a vrut să ia dreptul la informație privată. Îi dai voie procurorului, fără avizul judecătorului, să-mi cotrobăie în conturi. Din dosarele de la parchete, ies sute de documente și dosare. Eu sunt liniștit dacă un procuror intră și ia informații pentru situația financiară a oricărei persoane, dar cu mandat de la judecător. Să ia mandat de la el, cu aprobarea judecătorului. Atunci da, altfel nu", a spus fostul șef al statului.