ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisarul Traian Berbeceanu îi transmite ministrului Justiției un mesaj prin care îi cere acestuia să renunțe la promovarea ordonanței de urgență privind grațierea unor pedepse.

„Stimate domnule Ministru al Justiției,

Aș vrea să ajung ziua când, în dosarul în care am fost inculpat nevinovat, un complet de judecători ai Înaltei Curți vor pronunța o hotărâre definitivă! Aș vrea ca, în acest fel, să îmi fie apărate reputația și onoarea, să îmi fie redată demnitatea! Aș vrea să lăsați Înalta Curte să poată să facă asta! Eu nu vreau grațiere și nici amnistie, domnule ministru!

Mi-aș dori ca cei care mi-au distrus viața și cariera să fie la rândul lor judecați până la capăt! Mi-aș dori domnule ministru, ca cei care mi-au hăituit familia, mi-au chinuit soția și copilul, mi-au umilit părinții, să plătească! Mi-aș dori ca cei care au dezintegrat cea mai performantă echipă a Poliției Române să fie judecați până la final! Nici pentru ei nu vreau, nici amnistie, nici grațiere! 

Ar fi normal, domnule ministru, ca cei care prin sfidarea legii i-au sprijinit pe ticăloșii care m-au executat și linșat public, aceia care au susținut abuzul în serviciu al acestora săvârșind alte abuzuri în serviciu, să ajungă să dea socoteală pentru faptele lor, chiar dacă prin acestea nu au creat un prejudiciu patrimonial!... Nu «banii» contează la acest gen de fapte, domnule ministru!

Nu-mi răpiți acest drept, domnule Ministru al Justiției! 

Am așteptat și am sperat trei ani și jumătate să se facă dreptate! Am fost ținut departe de locul meu de muncă, de echipa mea, trei ani și jumătate! Am făcut «naveta» sute de mii de kilometri între Instanțe și Parchete, am cheltuit, timp de trei ani și jumătate, ultimul bănuț al familiei, pentru a putea să susțin prezența mea în proces! Trei ani și jumătate este foarte mult, domnule ministru! Trei ani jumătate au fost o pedeapsă grea, domnule ministru, pe care nimeni nu a grațiat-o! A trebuit să o execut «zi la zi», domnule Ministru al Justiției!”.

Ȋn mesajul postat de facebook, Berbeceanu mai scrie, într-unul dintre comentarii: „Cei care m-au executat au primit pedepsele importante pentru abuz în serviciu și pedepse mai mici pentru represiune nedreaptă. Abuzul urmează să fie dezincriminat! Nu credeți că în cea mai mare parte, răul făcut acestui popor, prin abuz în serviciu a fost făcut?”.

Comisarul Traian Berbeceanu a fost achitat de prima instanță în dosarul „fabricat” de fostul procuror șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan, acesta din urmă fiind condamnat la 7 ani de închisoare. 

Potrivit DIICOT, în 2011, în calitate de șef al BCCO Alba Iulia, pe fondul sprijinirii unui grup infracțional organizat, Berbeceanu ar fi primit un autoturism marca Volkswagen Passat. Mașina, în valoare de aproximativ 20.000 de euro, a fost primită de la soții Gheorghe și Anca Rusu, iar Berbeceanu urma să le furnizeze celor doi date și informații privitoare la cercetarea acestora. Prin decizia din 29 iunie 2016, Berbeceanu a fost achitat de aceste acuzații.