Trei întrebări despre legalizarea prostituției – pe care văd că de vreo două-săptămâni o susțin unii indivizi în spațiul public; cam de când a luat proporții scandalul de la Caracal.

Pentru politicienii care susțin această idee aberantă. Unii sunt tați de fete; unul dintre cei mai vizibil e tatăl a două fete. Ați vrea ca fiicele sau surorile dvs. să practice această „meserie” – pe care o doriți transformată în „meserie onorabilă”? Să fie, eventual, întâi victimele unui viol, sau „marfă” traficată de rețelele de carne vie? Atunci, pentru cine susțineți această idee imorală? Pentru cine faceți lobby?

Pentru feministele care susțin „munca sexuală”. Vă dați seama că, susținând asta, susțineți că, practic, corpul femeii este un obiect și o marfă? Că femeia nu este o ființă umană, ci un obiect de mâna a doua, care trebuie să fie folosită și exploatată de bărbați? Vă dați seama că susțineți reducerea femeii la un stadiu subuman, la statutul de „obiect sexual”?

Pentru cetățeanul de rând care crede că face un bine, deoarece multe femei „își doresc să facă asta”. Vă dați seama că prostituția înseamnă, de fapt, abuz, exploatare sexuală, sclavie? Că aceia care plătesc pentru prostituate finanțează traficul de ființe umane? Că, departe de a aduce o mai mare „transparență”, legalizarea prostituției e o foarte bună mască pentru traficanții de carne vie, și singurul efect e acela că îngreunează intervenția autorităților?

În locurile unde ea are loc, o dată cu această legalizare, proliferează sclavia albă sub acoperire legală; și proliferează și violența conexă, și consumul de droguri. Prostituția este o formă de abuz și de sclavie – iar „legalizarea” ei nu face decât să înrăutățească lucrurile. Avem modele alternative, cum este modelul nordic, care presupune pedepsirea penală inclusiv a celor care plătesc pentru prostituate; și care protejează, cu adevărat, femeile. Nu e nevoie să mergem din rău în mai rău, și să ne aruncăm în capcana încă unui experiment „progresist”. Care nu aduce cu sine decât și mai multă degradare morală – și mai multă degradare a femeii, și a societății. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews