ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Întrevederea de marți dintre ministrul Justiției și ambasadorul SUA a constituit un bun prilej pentru un schimb deschis de puncte de vedere și o „discuție fructuoasă în spiritul cooperării în cadrul Parteneratiului Strategic bilateral”, potrivit unui comunicat comun al celor două instituții.

„Astăzi, 5 septembrie 2017, domnul prof.univ.dr. Tudorel Toader, ministrul justiției, și doamna conf. univ. dr. Marieta Safta, secretar de stat, au primit vizita E.S. Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Cu această ocazie, a fost evidențiată cooperarea româno-americană, bazată pe parteneriat și colaborare în domeniul justiției, cu accent pe promovarea de schimburi de bune practici in ariile de interes comun. Întrevederea de astăzi a constituit un bun prilej pentru un schimb deschis de puncte de vedere și o discuție fructuoasă în spiritul cooperării în cadrul Parteneratiului Strategic bilateral”, se arată într-un comunicat de presă comun al Ministerului Justitiei și Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a avut, marți dimineața, o întâlnire care a durat peste două ore cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, la sediul ministerului.

În urma întrevederii, Klemm a afirmat că „discuțiile au avut loc într-un spirit de cooperare”, precizând că dialogul a fost „eficient”.

„Am avut o discuție foarte eficientă cu domnul ministru Toader, în această dimineață, într-un spirit pozitiv, care trebuie să existe în cadrul parteneriatului nostru strategic. Vom transmite o declarație comună pe parcursul acestei zile. Discuțiile au avut loc într-un spirit de cooperare. Am făcut schimb de informații și păreri și abia aștept să lucrez mai departe cu ministrul și Guvernul”, a spus Klemm, după întâlnirea cu Tudorel Toader, de la sediul Ministerului Justiției.

Întâlnirea a avut loc la solicitarea ambasadorul SUA la București, după ce Hans Klemm s-a declarat „îngrijorat” de unele modificări propuse de ministrul Toader la legile justiției.