ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, și-a postat, joi seară, demisia pe pagina sa de Facebook, informează Mediafax.

"Luând act de voința politică exprimată în cadrul Comitetului Executiv al PSD (CEX), în sensul retragerii sprijinului politic din calitatea de ministru al Justiției,

Luând act de decizia dumneavoastră de a transmite Președintelui României, domnului Klaus Werner Iohannis, solicitarea revocării din funcția de ministru al Justiției,

Luând act de voința dumneavoastră exprimată în cadrul întrevederii de astăzi, 18 aprilie 2019, la sediul Guvernului, în sensul depunerii demisiei din funcția de ministru al Justiției,

Cunoscând faptul că în procedura de remaniere guvernamentală, prim-ministrul are rolul decisiv,

Vă depun demisia din funcția de ministru al Justiției, urmând ca dumneavoastră să apreciați asupra destinației și utilizării acesteia. 

Totodată, cunosc faptul că, până la publicarea în Monitorul Oficial a decretului de numire a noului ministru al Justiției, îmi revine obligația asigurării continuității activității la nivelul Ministerului Justiției. 

Vă rog să primiți, Doamnă Prim-ministru, expresia înaltei mele considerații", declară Tudorel Toader în scrisoarea de demisie publicată pe Facebook.
 
Tudorel Toader a avut joi dimineață o scurtă întrevedere cu șefa Guvernului, care l-a înștiințat că decizia de revocare a acestuia din funcția de Ministru al Justiției va fi trimisă de Guvern către Administrația Prezidențială. Cu o zi înainte, Comitetul Executiv al P.S.D. decisese retragerea sprijinului politic acordat ministrului Toader și propunerea în locul acestuia a deputatului Eugen Nicolicea. Tudorel Toader se găsea joi într-o poziție de șah mat care l-a forțat să meargă din nou la Guvern pentru a-și depune singur demisia. De pe treptele Ministerului Justiției, acesta a declarat:

"Merg la Guvern și îi prezint doamnei prim-ministru demisia din funcția de ministru al Justiției. Domnia sa va decide ce face cu această demisie, sigur, cel mai probabil o trimite la președintele Republicii, în felul acesta domnia sa declanșează procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o și trimis-o de aseară, are în același timp și demisia mea și cel mai probabil o trimite la președintele Republicii. 

Voi rămâne până în momentul în care președintele îmi evaluează, analizează, decide și emite decretul, pe de o parte de eliberare a mea, pe de altă parte, de numire a noului ministru al Justiției", a mai afirmat joi Tudorel Toader.