Ministrul demisionar al Justiției, Tudorel Toader, și-a postat, joi seară, demisia pe pagina sa de Facebook, informează Mediafax.

"Luând act de voința politică exprimată în cadrul Comitetului Executiv al PSD (CEX), în sensul retragerii sprijinului politic din calitatea de ministru al Justiției,

Luând act de decizia dumneavoastră de a transmite Președintelui României, domnului Klaus Werner Iohannis, solicitarea revocării din funcția de ministru al Justiției,

Luând act de voința dumneavoastră exprimată în cadrul întrevederii de astăzi, 18 aprilie 2019, la sediul Guvernului, în sensul depunerii demisiei din funcția de ministru al Justiției,

Cunoscând faptul că în procedura de remaniere guvernamentală, prim-ministrul are rolul decisiv,

Vă depun demisia din funcția de ministru al Justiției, urmând ca dumneavoastră să apreciați asupra destinației și utilizării acesteia. 

Totodată, cunosc faptul că, până la publicarea în Monitorul Oficial a decretului de numire a noului ministru al Justiției, îmi revine obligația asigurării continuității activității la nivelul Ministerului Justiției. 

Vă rog să primiți, Doamnă Prim-ministru, expresia înaltei mele considerații", declară Tudorel Toader în scrisoarea de demisie publicată pe Facebook.
 
Tudorel Toader a avut joi dimineață o scurtă întrevedere cu șefa Guvernului, care l-a înștiințat că decizia de revocare a acestuia din funcția de Ministru al Justiției va fi trimisă de Guvern către Administrația Prezidențială. Cu o zi înainte, Comitetul Executiv al P.S.D. decisese retragerea sprijinului politic acordat ministrului Toader și propunerea în locul acestuia a deputatului Eugen Nicolicea. Tudorel Toader se găsea joi într-o poziție de șah mat care l-a forțat să meargă din nou la Guvern pentru a-și depune singur demisia. De pe treptele Ministerului Justiției, acesta a declarat:

"Merg la Guvern și îi prezint doamnei prim-ministru demisia din funcția de ministru al Justiției. Domnia sa va decide ce face cu această demisie, sigur, cel mai probabil o trimite la președintele Republicii, în felul acesta domnia sa declanșează procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o și trimis-o de aseară, are în același timp și demisia mea și cel mai probabil o trimite la președintele Republicii. 

Voi rămâne până în momentul în care președintele îmi evaluează, analizează, decide și emite decretul, pe de o parte de eliberare a mea, pe de altă parte, de numire a noului ministru al Justiției", a mai afirmat joi Tudorel Toader. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews