ACTUALIZARE 21 25  Biroul pentru consultanță tehnică și Relații internaționale al Parchetului General din Costa Rica a transmis că a inițiat procedurile de analizare a cererilor României de extrădare a Elenei Udrea și Alinei Bica. Cererile de extrădare vor fi analizate separat, conform site-urilor de știri CRhoy.com și AmeliaRueda.com, scrie Mediafax.

"În cursul zilei de ieri, agenți ai Interpol Costa Rica în colaborare cu oficiali ai Direcției de Informații și Securtitate din Costa Rica au realizat prinderea a două persoane de naționalitate română care se află în țara noastră, în baza unui mandat internațional de arestare emis de autoritățile din România prin intermediul Interpol București", a declarat joi după-amiază Gustavo Chinchilla, șeful Interpol Costa Rica.
 
"Ambele persoane sunt în custodia Biroului pentru Investigații Judiciare și în acest moment se află în detenție preventivă pentru două luni (...), timp în care va fi efectuată procedura de extrădare (...)", a precizat oficialul citat.

Întrebat cât va dura procedura de analizare a cererii de extrădare, Gustavo Chinchilla a precizat: "În mod obișnuit, de la arestarea preventivă, Guvernul care solicită extrădarea are la dispoziție două luni pentru a finaliza tot ce este necesar". Persoanele care fac obiectul cererii de extrădare pot contesta decizia prin recurs în justiție.


 Stirea initiala
 
Membri ai Agenției de Investigații Judiciare, afiliată la Biroul Național Central Interpol Costa Rica, în colaborare cu ofițeri ai Direcției de Informații și Securitate Națională (DIS), după investigații, supraveghere și monitorizare, au oprit miercuri două femei din România, în vârstă de 44 de ani, la solicitarea autorităților române, scrie sursa.

Pentru una dintre femei, cu numele de familie Udrea, s-a primit o notificare roșie în baza de date Interpol pentru infracțiunile de mită și abuz în serviciu, emise de Interpol București. Această femeie a fost arestată pe o arteră publică, în jurul orei 10.00, în sectorul Sabana Oeste.

Pentru cealaltă femeie, cu numele Bica s-a primit o notificare roșie în baza de date Interpol pentru infracțiunile de mită și corupție, emise de Interpol București. Ea a fost arestată în jurul orei 14:00 pe o arteră publică din sectorul Sabana Este.

Ambele femei au fost plasate sub ordinele unei Curți Penale din San Jose, pentru cele corespunzătoare.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute" pentru luare de mită și abuz în serviciu, însă ea a părăsit România, cerând azil politic în Costa Rica.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews