ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat în vârstă de 30 de ani, cetățean român de naționalitate palestiniană, este cercetat de procurorii DIICOT pentru implicare în promovarea unor mesaje specifice organizațiilor teroriste, el fiind suspectat că se afla într-o etapă „avansată” de radicalizare și că se instruia cu privire la folosirea unor dispozitive explozive.

Conform Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, dosarul privindu-l pe bărbatul de 30 de ani a fost deschis la sesizarea Serviciului Român de Informații.

Suspectul, cetățean român de naționalitate palestiniană, prezintă indicii conform cărora se află, conform anchetatorilor, într-o etapă avansată a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizații teroriste din Orientul Mijlociu. ”Persoana a promovat sistematic în mediul online idei, concepții și atitudini specifice unor entități teroriste. Concret, suspectul a manifestat interes pentru acțiunile derulate de organizații teroriste din Orientul Mijlociu, accesând în mod constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalități de a ajunge în Siria și de a comite atentate teroriste” se arată în comunciatul DIICOT.

Joi, procurorii împreună cu ofițeri de la Direcția de Combatere a Criminalității Organizate au făcut o percheziție la domiciliul suspectului situat pe raza județului Ilfov, ocazie cu care au fost găsite și ridicate documente, materiale de propagandă, medii de stocare și sisteme informatice.

Suspectul urmează aă fie audiat în dosarul în care este suspectat de de implicare în promovarea prin propagandă a unor mesaje radicale specifice unor organizații teroriste din Orientul Mijlociu și instruirea cu privire la folosirea unor dispozitive explozive.