ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Site-ul luju.ro a prezentat o înregistrare audio cu o discuție între procurorul Gheorghe Stan, inspector-șef adjunct al Inspectiei Judiciare, și una din cele șase inspectoare din echipa de control care a fost la DNA, procurorul Mihaela Focica.

Conform înregistrării efectuate în mediul ambiental în dosarul lui Stan, reiese că Focica a fost chemată de șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, cu care ar fi avut o discuție. În urma dialogului, acesteia i-au „paralizat picioarele de frică”.

Focica vorbește cu Stan și îi spune că din discuția cu Kovesi a reieșit că i se poate face oricând un dosar penal, că îi e teamă că dacă nu respectă directivele va fi arestată, iar ea are un copil acasă și rate la bancă.

Procuroarea de la Inspecția Judiciară spune că s-a încercat spălarea creierului ei, totul cu scopul de a fi determinată să iasă din echipa de control de la DNA.

Potrivit înregistrării audio, reiese că au existat discuții care i-au născut stări anxioase și cu "Codrut” - adică procurorul Codruț Olaru, membru al CSM, un apropiat al șefei DNA.