ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magistratul militar Ioan Panaitescu a declarat că pe vremea în care se afla în funcție la PNA(viitorul DNA) ar fi primit indicații de la Monica Macovei să o ucidă pe Rodica Stănoiu, fost ministru de Justiție în Guvernul Năstase, relatează EVZ.

„Mi-au parvenit informații de la Monica Macovei, direct la secția militară unde eram eu șef la PNA, cu indicația clară să o ucid pe Stănoiu. Eu nu aveam niciun apetit s-o țin în brațe pe Stanoiu, întrucât aia mă dăduse afară din funcția de director din ministerul Justiției, însă nici nu mi-am permis să-i fac vreo înscenare dnei Stănoiu și s-o omor”, a declarat Panaitescu, citat de Evenimentul Zilei.

Generalul susține că Macovei a dat acest ordin pentru că Stănoiu semnase trimiterea în judecată a lui Traian Băsescu în dosarul „Flota”.

„Macovei mi-a dat note informative de la SIPA cu recomandarea să-i iau gâtul lui Stănoiu. De ce? Pentru Stănoiu semnase pentru ca Traian Băsescu să fie trimis în judecată în dosarul Flota. Nu cred că Traian Băsescu era străin de asta”, a mai spus fostul șef al PNA.

 

Fostul procuror șef susține că refuzul său de a o executa pe Stănoiu i-a adus și revocarea din funcție. „Dacă au văzut că nu am executat-o pe Stănoiu mi-au zis: Marș mă afară!”