ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Grosoșiu, paramedic SMURD, a fost condamnat la 2 ani, 10 luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare, având termen de încercare de 3 ani, fiind găsit vinovat de agresiune sexuală și de corupere sexuală a minorilor, potrivit purtătorului de cuvânt al Curții de Apel Brașov, judecător Răzvan Cosmin Dicu. Sentința este definitivă.

În primă instanță, la Judecătoria Zărnești, Vasile Grosoșiu fusese achitat, dar părinții fetițelor pe care le-ar fi agresat sexual au atacat decizia cu apel.

Vasile Grosoșiu, originar din București, a fost arestat preventiv în 5 septembrie 2014, conform unei decizii a Judecătoriei Zărnești, iar după trei luni, pe 12 decembrie 2014, judecătorii Tribunalului pentru Minori și Familie Brașov au decis să-i înlocuiască măsura cu arestul la domiciliu.

Grosoșiu a contestat decizia cerând să fie cercetat în libertate, iar în 6 aprilie 2015 judecătorii din Zărnești au decis să-l pună în libertate, sub control judiciar, cu obligația ca pe durata măsurii controlului judiciar să poarte permanent un sistem electronic de supraveghere, "în măsura în care un asemenea sistem este disponibil la nivelul organului de poliție desemnat cu supravegherea inculpatului", conform sentinței Judecătoriei Zărnești.
 
După ce a fost eliberat din arestul la domiciliu, Grosoșiu și-a reluat activitatea în cadrul Asociației.

Paramedicul a fost angajat ca medic la o tabără în Râșnov, la sfârșitul lunii iulie anul trecut. În 8 august 2014, directorul taberei a depus o sesizare la Poliție prin care reclama că mai multe fetițe s-au plâns că ar fi fost atinse în zone intime de către paramedic, iar ulterior la Poliția Râșnov au fost înregistrate alte trei plângeri din partea părinților unor fetițe care au fost în tabăra respectivă și care le-au povestit că la consultul medical bărbatul le-ar fi atins în zonele intime.