ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce marii evazioniști se plimbă liber prin România, vezi cazul lui Adrian Sârbu, statul român se războiește cu oamenii care nu achită taxe infime.

Iată un caz de acest fel. Un cetățean avea o garsonieră pe care a închiriat-o, fără a face un contract la ANAF. Chiriașul l-a denunțat, iar Fiscul s-a sesizat și a descoperit o pagubă de 72 de lei, impozitul aferent din chiria pe o lună.

ANAF a mers mai departe și l-a dat în judecată pentru cei 72 de lei. Speriat, omul a plătit suma, dar judecătorii nu au ținut cont de asta. 

Dacă Radu Mazăre și restul găștii de la Constanța au primit o pedeapsă cu suspendare pentru un prejudiciu de 114 milioane de euro, omul nostru a primit de la Tribunalul Brăila o condamnare cu executare de  1 an, 2 luni și 10 zile de închisoare, pentru că mai avea o condamnare cu suspendare.

Acum se judecă apelul la Galați.