Un român în vârstă de 63 de ani din județul Vaslui, declarat decedat în 2016, dar aflat în viață, a pierdut procesul prin care cerea anularea declarării decesului, informează Agerpres.

El a menționat că a pierdut procesul din cauză că a formulat prea târziu calea de atac, la aproximativ doi ani de la pronunțarea decesului, iar solicitarea i-a fost respinsă ca inadmisibilă din punct de vedere procedural. 
 
Trebuie menționat că în astfel de cazuri, legea prevede că nu se poate face apel dupa doi ani, ci trebuie depusa o cerere de constatare a nulității. Bărbatul a depus apel și în consecință, curtea a luat măsura legală.

„În acte sunt mort, deși trăiesc. Nu am nicio sursă de venit, iar din cauză că în acte figurez ca fiind decedat, nu mă pot angaja, nu pot face nimic în țară", a declarat bărbatul.

Constantin Reliu a plecat în 1992 la muncă în Turcia, ultima dată vizitându-și familia în anul 1999. Din cauza neînțelegerilor din familie, el susține că a rupt legătura cu rudele și s-a stabilit în Turcia. În anul 2013, fiindcă nu mai primise nicio veste de la bărbat, soția a solicitat în instanță declararea decesului acestuia, ceea ce s-a întâmplat în anul 2016.

La începutul acestui an, Reliu a fost depistat de autoritățile din Turcia având documentele de ședere expirate, motiv pentru care a fost expulzat, iar la sosirea în țară a aflat că este declarat decedat.

Bărbatul spune că dorește să se reîntoarcă în Turcia, unde pretinde că are o firmă, dar pentru a-și redobândi identitatea, trebuie să se adreseze din nou instanței