Un român în vârstă de 63 de ani din județul Vaslui, declarat decedat în 2016, dar aflat în viață, a pierdut procesul prin care cerea anularea declarării decesului, informează Agerpres.

El a menționat că a pierdut procesul din cauză că a formulat prea târziu calea de atac, la aproximativ doi ani de la pronunțarea decesului, iar solicitarea i-a fost respinsă ca inadmisibilă din punct de vedere procedural. 
 
Trebuie menționat că în astfel de cazuri, legea prevede că nu se poate face apel dupa doi ani, ci trebuie depusa o cerere de constatare a nulității. Bărbatul a depus apel și în consecință, curtea a luat măsura legală.

„În acte sunt mort, deși trăiesc. Nu am nicio sursă de venit, iar din cauză că în acte figurez ca fiind decedat, nu mă pot angaja, nu pot face nimic în țară", a declarat bărbatul.

Constantin Reliu a plecat în 1992 la muncă în Turcia, ultima dată vizitându-și familia în anul 1999. Din cauza neînțelegerilor din familie, el susține că a rupt legătura cu rudele și s-a stabilit în Turcia. În anul 2013, fiindcă nu mai primise nicio veste de la bărbat, soția a solicitat în instanță declararea decesului acestuia, ceea ce s-a întâmplat în anul 2016.

La începutul acestui an, Reliu a fost depistat de autoritățile din Turcia având documentele de ședere expirate, motiv pentru care a fost expulzat, iar la sosirea în țară a aflat că este declarat decedat.

Bărbatul spune că dorește să se reîntoarcă în Turcia, unde pretinde că are o firmă, dar pentru a-și redobândi identitatea, trebuie să se adreseze din nou instanței

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews