ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, minora agresată de criminalul din Caracal, a declarat luni, la Marius Tucă Show, că au existat presiuni asupra sa și a apropiaților săi pentru a nu mai contesta sistemul, informează site-ul Mișcarea de Rezistență

„Sunt presiuni uriașe care se fac de a ceda, de a nu mai pune presiune pe vestitul Vasilcă. Unii apropiați au încercat să mă domolească. Sistemul nu e mai puternic decât mine. Unii au cedat. Au pus presiuni pe apropiați (...) S-a încercat o denigrare. Au încercat să mă oprească”, a declarat Alexandru Cumpănașu.

Unchiul victimei a acuzat și faptul că, în opinia lui, procurorul care a instrumentat dosarul dispariției minorei a fost forțat să predea cauza, ceea ce ar putea indica existența unor nereguli care trebuie ascunse.

„Procurorul din Caracal, care greșișe în lanț. Popescu. Acest individ a refuzat să dea dosarul, deși ordinul era de la nivelul procurorului general în jos. Până la 4 dimineața a refuzat să predea dosarul. Vineri dimineața, vorbim acum despre vineri dimineața - a refuzat să predea dosarul mai departe. Oare de ce l-a apucat zelul deodată, când de miercuri seară, până vineri dimineață, nu făcuse aproape nimic?”, a declarat Alexandru Cumpănașu luni la Marius Tucă Show

Unchiul Alexandrei Măceșanu consideră că procurorul a fost forțat să predea dosarul.

„Îl apucase zelul. Pentru mine e un indiciu că are multe de ascuns cu privire la modul în care a acționat în acest caz, dar și în alte cazuri”, a adăugat Cumpănașu.

Acesta a apărat în trecut „statul de drept” și pe procurori, însă, după incidentul de la Caracal, a declarat cu părere de rău că a susținut un sistem putred, care se face responsabil de moartea nepoatei sale. Totodată, unchiul victimei a cerut demisia șefului STS, pentru că sistemul nu a reușit localizarea precisă a acesteia după apelurile repetate la 112. Șeful STS a demisionat luni din funcție.