Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, minora agresată de criminalul din Caracal, a declarat luni, la Marius Tucă Show, că au existat presiuni asupra sa și a apropiaților săi pentru a nu mai contesta sistemul, informează site-ul Mișcarea de Rezistență

„Sunt presiuni uriașe care se fac de a ceda, de a nu mai pune presiune pe vestitul Vasilcă. Unii apropiați au încercat să mă domolească. Sistemul nu e mai puternic decât mine. Unii au cedat. Au pus presiuni pe apropiați (...) S-a încercat o denigrare. Au încercat să mă oprească”, a declarat Alexandru Cumpănașu.

Unchiul victimei a acuzat și faptul că, în opinia lui, procurorul care a instrumentat dosarul dispariției minorei a fost forțat să predea cauza, ceea ce ar putea indica existența unor nereguli care trebuie ascunse.

„Procurorul din Caracal, care greșișe în lanț. Popescu. Acest individ a refuzat să dea dosarul, deși ordinul era de la nivelul procurorului general în jos. Până la 4 dimineața a refuzat să predea dosarul. Vineri dimineața, vorbim acum despre vineri dimineața - a refuzat să predea dosarul mai departe. Oare de ce l-a apucat zelul deodată, când de miercuri seară, până vineri dimineață, nu făcuse aproape nimic?”, a declarat Alexandru Cumpănașu luni la Marius Tucă Show

Unchiul Alexandrei Măceșanu consideră că procurorul a fost forțat să predea dosarul.

„Îl apucase zelul. Pentru mine e un indiciu că are multe de ascuns cu privire la modul în care a acționat în acest caz, dar și în alte cazuri”, a adăugat Cumpănașu.

Acesta a apărat în trecut „statul de drept” și pe procurori, însă, după incidentul de la Caracal, a declarat cu părere de rău că a susținut un sistem putred, care se face responsabil de moartea nepoatei sale. Totodată, unchiul victimei a cerut demisia șefului STS, pentru că sistemul nu a reușit localizarea precisă a acesteia după apelurile repetate la 112. Șeful STS a demisionat luni din funcție.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews