ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cei trei fii ai lui Gheorghe Dincă le-a spus procurorilor că nu avea o relație bună cu tatăl său, care era o persoană complicată și căuta mereu motive să facă observații. Fiul lui Dincă a mai declarat, potrivit Antenei 3, că în ziua răpirii Alexandrei Măceșanu, a văzut doi vecini ieșind din curtea inculpatului. Ulterior, unul dintre vecini a negat că ar fi intrat în curtea lui Gheorghe Dincă în acea zi, recunoscând doar că a stat la poartă și a vorbit cu acesta, iar a doua zi, când Alexandra a apelat numărul de urgență 112, Gheorghe Dincă i-ar fi spus vecinului că „are niște treabă” și a amânat ce aveau ei de făcut, informează Antena3.  

Iată ce a declarat unul dintre fiii inculpatului dinaintea procurorilor: 

„În anul 2002 am plecat de la domiciliu împreună cu fratele meu, Dincă Mihai Adrian, în Italia, orașul Vicenza, unde eram așteptați de tatăl nostru, Dincă Gheorghe, care lucra de câteva luni în domeniul construcțiilor la o firmă. Aici ne-am angajat cu ajutorul tatălui nostru ca muncitori necalificați. Am lucrat la o firmă de construcții împreună cu tatăl și fratele meu aproximativ 10 ani. La domiciliul din Mun. Caracal, strada Craiovei, nr. 169, a rămas mama mea, Dincă Elena, împreună cu un alt frate, pe nume Dincă Ionuț Tiberiu, care după aproximativ 5-6 luni a venit în Italia, unde s-a angajat la aceeași firmă de construcții. Pe toată perioada cât am stat în Italia, tatăl meu, Dincă Gheorghe, venea foarte rar acasă, doar o dată pe an. În Italia, tatăl meu a stat până în anul 2014, când din cauza unui accident de muncă a revenit la domiciliul din Caracal, unde nu mai locuia nimeni pentru că și mama plecase să lucreze în Italia. 

Menționez că nici eu, nici frații mei, nu am avut niciodată o relație apropiată cu tatăl nostru pentru că acesta era o persoană care mereu găsea motive și făcea observații de fiecare dată. Referitor la relația dintre mama și tata, pot să declar că au avut o relație bună, doar că erau discuții pentru că în ultima perioadă tatăl meu se apucase de consumul băuturilor alcoolice. Declar că nu cunosc cu ce se ocupa tatăl meu pentru că eu când veneam în România mergeam direct la socrii mei în comuna Deveselu, județul Olt. Menționez că am trecut de câteva ori pe la domiciliul tatălui meu, dar nu am intrat din cauza curții care era neîngrijită. Nu mai țineam legătura cu tatăl meu pentru că de câteva ori am încercat să vorbesc cu el telefon, însă acesta nu vrea să îmi răspundă. Când am trecut pe la domiciliul lui și am strigat la acesta nu mi-a răspuns. Precizez că ultima dată am fost împreună cu fiul meu în apropierea sărbătorilor de iarnă la domiciliul tatălui meu, dar pentru că era beat nu prea am avut ce să vorbesc cu el. 

Tatăl meu, fiind o persoană mai complicată, nu era dorit de copiii mei, motiv pentru care au refuzat de fiecare dată când le-am zis să mergem în vizită la acesta. 

În ziua de 24.07.2019, am venit în Caracal și am trecut prin fața porții tatălui meu, însă nu am oprit. Împreună cu mine erau sora mea, Dincă Daniela, și o colegă de seviciu din Arad. Fac precizarea că pe 24.07.2019, orele 10, când am trecut prin fața porții tatălui meu, am văzut două persoane ieșind din curtea acestuia, doi vecini despre care știu că se numesc Vică și Fane”, a declarat unul dintre fiii lui Gheorghe Dincă în fața procurorilor. 

Referitor la afirmația că, în ziua în care a dispărut Alexandra Măceșanu, au fost văzuți doi vecini, Vică și Fane, ieșind din gospodăria inculpatului, unul dintre aceștia a negat că ar fi intrat în curte, spunând că a vorbit cu Dincă la poartă. A doua zi, când l-a căutat din nou, acesta ar fi spus că „are niște treabă” și a amânat ce aveau ei de făcut. 

„Nu am fost la Dincă în curte. De unde să știe copiii lui Dincă? Dacă eu spun că nu am fost deloc.. am dat declarații și la poliție și la procuratură. Nu am fost deloc în curte, am fost doar la poartă și am vorbit peste poartă. El băgase mașina în curte. Joi, 25.07, a venit la mine, trebuia să mergem să luâm grâu, și mi-a spus că are niște treabă și să o lăsăm pe mâine”, a povestit Vică, vecinul lui  Dincă, citat de Antena3