ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul prim-ministru Victor Ponta este audiat, marți, la DNA Oradea, în dosarul președintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor, vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare.  

Victor Ponta a ajuns la sediul DNA Oradea în jurul orei 9.40,acesta fiind audiat ca martor în dosarul în care președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, este acuzat de fapte de corupție.

Mircea Govor, care este și vicepreședinte al Consiliului Județean, a fost arestat preventiv, în 23 decembrie, în dosarul în care este acuzat de șantaj și intervenții la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP).

Govor era, din 17 decembrie, în arest la domiciliu, în urma unei decizii luate de judecătorul de drepturi și libertăți de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Decizia a fost însă contestată atât de Govor, cât și de procurorii DNA, ICCJ dispunând ulterior definitiv arestarea preventivă a lui Mircea Govor.

Govor este acuzat de procurorii DNA Oradea de folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (două infracțiuni), șantaj în formă agravată (patru infracțiuni).
 
Potrivit DNA, în perioada august-octombrie 2013, Mircea Vasile Govor, folosindu-se de influența și autoritatea funcțiilor deținute, prin intermediul lui Andrei Dolineaschi, a intervenit la persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru a obține numirea, detașarea, împuternicirea sau menținerea în funcții de conducere sau de execuție în cadrul nou înființatei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare (AJFP) a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.

Mircea Govor mai este acuzat că, în perioada septembrie 2013 - martie 2014, a intervenit pe lângă aceleași persoane din conducerea ANAF pentru ca un apropiat să promoveze examenul pentru obținerea unui post de conducere ori de execuție în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Oradea (instituție nou înființată) sau să obțină o funcție de conducere în cadrul AJFP Satu Mare, fără ca acest lucru să se materializeze ulterior.