ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victor Ponta reacționează după ce în presă au apărut informații că l-ar fi turnat pe Călin Popescu Tăriceanu la DNA.

Într-o postare pe Facebook, fostul premier anunță că a fost audiat la DNA Brașov, procurorii propunăndu-i să devină martor protejat în acest dosar, lucru pe care l-a refuzat.

„În atenția Departamentului de Stat al SUA - un alt caz flagrant de manipulări media securistice în dosare penale - dosarul "Tăriceanu"!

Și o sesizare către CSM despre presiuni media inacceptabile la adresa judecătorilor care trebuie să se pronunțe într-o cauză aflată pe rol!

Exact în ziua în care Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu cerea public demisia conducerii DNA au apărut brusc în presa securistă ( adică în "Adevărul" inculpatului periculos Cristi Burci, preluate apoi de toți insolvenții și subvenționații Sistemului) pasaje bine selectate și contrafăcute din dosarul penal al acestuia ! Titlurile pentru ignoranții și naivii cărora deja le place să fie prostiți pe față erau de genul "Tăriceanu a fost demascat chiar de soția sa și de Victor Ponta"!!!

Ce a declarat fosta soția a Dlui Tăriceanu nu știu - dar ce am spus eu încă sunt în deplinătatea facultăților mintale; nu l-am demascat cu nimic pe Tăriceanu că nu aveam cu ce - am crezut inițial că DNA mi-a falsificat vorbele dar azi constat ca nu e așa ! DNA a consemnat corect ce am spus eu ( lucruri care sunt adevărate și în favoarea Dlui Tăriceanu) - cei care au falsificat sunt chiar ofițerii sub acoperire ai Sistemului din presă aservită lor!

Acum dosarul se află în faza publică de judecată / deci pot să explic pe înțelesul tuturor :

Am fost citat la Dna Brașov ca martor ; spre surprindera mea nu mă aștepta nimeni de la presă și nici nu s-a dat ulterior pe surse ce am declarat acolo ( mare ciudățenie după ce te-ai obișnuit cu DNA Ploiești TV - unde eu aflu de la jurnaliști când și de ce voi fi chemat înainte să mă cheme cineva oficial)! Mi s-a propus legal sa fiu martor cu identitate protejată ceea ce am refuzat deoarece nici nu era cazul și nici nu sunt genul de delator atat de proslăvit și iubit de noul nostru "Stat de Drept" !

Am răspuns corect la întrebările care priveau acuzele aduse Dlui Tăriceanu ( și care se afla în dosarul oficial de inculpare) :
- Dacă știu ceva de retrocedarea unei ferme în Băneasa și teren la Snagov - NU habar nu am
- Dacă știu de niște cetățeni israelieni care se ocupau cu retrocedări - NU
- Dacă știu unde se făceau actele de vânzare ale acestor terenuri - NU
- Dacă dl Tăriceanu mi-a făcut cunoștiință cu Tal Silbertein - NU ( îl cunosc din 2004 din campania lui Adrian Năstase)
- Dacă am vorbit cu Remus Truică după ce am devenit Prim Ministru - NU ( mă știu fff bine cu Remus Truică din 2003 , nu cunosc ceva ilegal făcut de acesta , dar l-am evitat din motive de protecție la sugestia unei persoane apropiate mie din Sri)

Asta a fost tot - în termen juridici am fost un martor total inutil : nu cunosc nimic relevant pentru cauză ! Am crezut că nici nu voi mai apărea în acest dosar - neavând vreo interdicție de la procuror în acest sens în aceeași zi le-am spus domnilor Dragnea și Tăriceanu despre audiere ( eram extrem de uluit de propunerea de a fi martor cu identitate protejată)!

Sigur că aceste lucruri le voi susține și în fața judecătorilor - nu doream să prezint nimic public până la acel moment dar față de apariția și manipularea din presa securistă a acestui caz consider că se pune o presiune inacceptabilă pe actul de justiție!

Sper că CSM și Departamentul de Stat să se sesizeze în acest caz ; măcar pentru faptul că sunt implicați doi oameni care timp de aproape 8 ani au ocupat funcția de Prim Ministru al unei țări membre NATO și UE!

Sau în România chiar este Guantanamo: poți folosi orice metode dacă îi consideri pe cei vizați ( în cazul de față Tăriceanu) foarte răi ???”,  a scris Victor Ponta pe Facebook.

 

In atentia Departamentului de Stat al SUA - un alt caz flagrant de manipulari media securistice in dosare penale -...

Posted by Victor Ponta on 7 Martie 2017