ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Victor Ponta și fostul senator PSD Dan Șova au fost achitați  ,joi, de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul „Rovinari - Turceni".

Magistrații instanței supreme s-au pronunțat, joi, după cinci amânări, în dosarul „Turceni - Rovinari”, în care sunt judecați pentru fapte de corupție, în legătură cu încheierea unor contracte de consultanță, fostul premier Victor Ponta și fostul senator PSD Dan Șova.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă. 

Procurorii îl acuză pe Victor Ponta că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obținut de la Societatea Civilă de Avocați „Șova și Asociații" 181.439,98 de lei, pentru activități care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate. 

Victor Ponta este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, iar Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații" la data faptelor, este acuzat de abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală și spălare de bani
 
Acesta este dosarul în urma căruia președintele Iohannis i-a cerut demisia lui Victor Ponta în iunie 2015. O va obține într-un final în octombrie 2015, în urma incendiului de la „Colectiv”.
 
Foarte târziu Guvernul a demisionat. A fost nevoie sa moară oameni ca această demisie să se producă”, a spus atunci Președintele Țării.