ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui comunicat al ANI, în calitate de manager, Virgil Nițulescu a încheiat, în numele muzeului, cinci contracte de prestări servicii cu soția sa, în baza cărora aceasta a obținut venituri de natură salarială în cuantum de 29.132 lei.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Virgil Nițulescu a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1) din Codul penal: "Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică".

 

În 2013, Nițulescu a fost acuzat de mai multe zeci de ONG-uri că a asociat instituția cu „propaganda homosexuală”, după pe 20 februarie 2013 studioul Horia Bernea din cadrul MȚR a proiectat un film în care se făcea apologia „familiei homosexuale”.

„Promovarea de către Muzeu a unor evenimente de țin de Mișcarea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) conduce la încălcarea flagrantă a statutului, cu grave consecințe pentru imaginea instituției, repetam, incompatibilă funciar cu astfel de evenimente. O instituție publică ce depozitează ethosul țăranului român nu poate să fie folosită discreționar în propaganda homosexuală și nici nu i se poate da o altă direcție, improprie, care ține de corectitudinea politică”, se afirma atunci în comunicatul celor 30 de ONG-uri.

Proiecția filmului a fost întreruptă de protestul pașnic a peste 50 de persoane, care s-au ridicat în picioare la începutul peliculei, având portrete de țărani români și cântând imnul național.

Cele 30 de ONG-uri i-au cerut demisia directorului Nițulescu. Până la urmă, filmul a fost proiectat, cu ajutorul Jandarmeriei, accesul fiind interzis publicului.