ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria Timişoara şi-a anunţat intenţia de a achiziţiona primul set de ambarcaţiuni de tip vaporetto cu care să se demareze, experimental, transportul public pe Bega. 

Primăria din Timișoara vrea să achiziționeze șapte hidrobuze (vaporetto) pentru transportul de agreement și transportul în comun pe canalul Bega și a lansat în urmă cu câteva zile o licitație publică în valoare de peste 11 milioane de lei. Potrivit caietului de sarcini, hidrobuzele vor avea o lungime maximă de 20 de metri și vor cicula cu o viteză de 15-25 km/h pe Bega. Edilul Nicolae Robu spune că, pe lângă agreement, cele șapte vaporetto vor fi folosite și la transportul în comun pe axă est-vest, având în plan un traseu cu nouă stații. 

În funcţie de derularea acestei etape preliminare, Municipalitatea ar putea lua în considerare suplimentarea numărului acestor ambarcaţiuni. Prin acest proiect se acreditează ideea transformării canalului Bega într-un adevărat bulevard al oraşului, potrivit pentru transportul în comun. Astfel că din estimările Municipalităţii, 15.400 de persoane vor utiliza mijloacele navigabile de transport în comun.