ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Haz de necaz la Timișoara, unde chiriașii ANL, care se confruntă cu o situație scandaloasă, au ales o modalitate inedită de protest. Oamenii se plâng că nu pot să-și cumpere locuințele pentru că cele cinci blocuri ANL nu sunt intabulate de primărie, iar ei sunt nevoiți să plătească în loc de rate chirii care între între timp au devenit insuportabile. De la câteva zeci de lei, acestea se ridică acum la aproximativ două sute de euro pe lună.
 
Exasperați de situație, chiriașii au organizat în fața imobilelor cu probleme un protest-petrecere, cu tema „Alungat din țara mea”. În mod cinic, s-au pregătit cu baloane, covrigei, cretă și creioane de colorat pentru cei mici, afișând pe blocuri și pe tricouri mesajul „Bine ați venit la blocurile care nu există”. Nu a lipsit nici muzica, protestatarii punând la maxim piese precum „Doamne, ocrotește-i pe români”. În mod simbolic, au organizat și o loterie a vizelor, iar pe o masă au fost aruncați câțiva bănuți peste un afiș pe care scria „Cu asta am rămas după plata chiriei”.

Chiriașii acuză Primăria că nu vrea să intabuleze blocurile fiindcă i–ar conveni să încaseze chiriile substanțiale, ei calculând că în conturile municipalității intră astfel aproximativ 120.000 de euro anual. Oamenii intenționează să conteste în instanță săptămâna viitoare situația și modul în care municipalitatea a stabilit valoarea chiriilor majorate, doar pe baza unei fișe de calcul și fără o hotărâre de consiliu local.