ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zece morți și opt răniți s-au înregistrat în urma unui grav accident de circulație, produs sâmbătă dimineața pe DN 2A Slobozia-Urziceni, în zona localității Sfântu Gheorghe, comuna Balaciu, între un tir și un microbuz de transport pasageri. Dezastrul a fost provocat de tirul care a intrat pe contrasens și a lovit frontal microbuzul de călători, potrivit IPJ Ialomița, citat de Agerpres. Ambii șoferi au decedat în urma coliziunii.

Autoritățile din județul Ialomița au declanșat Planul Roșu de Intervenție sâmbătă la ora 5:15. La fața locului au acționat de urgență peste 40 de pompieri, paramedici SMURD și personal medical al Serviciului Ambulanță cu 19 autospeciale de intervenție și ambulanțe.

Trei dintre răniți au fost transportați la Spitalul Județean din Slobozia, în stare de conștiență, alți cinci fiind direcționați către secțiile de urgență ale spitalelor Bagdasar și Floreasca din București, potrivit IGSU.

Circulația a fost blocată pe ambele sensuri ale DN 2A în zona producerii accidentului, fiind reluată în jurul orei 7:30.

Opt dintre cei zece morți și șapte dintre răniți erau angajați ai Mega Image, după cum a anunțat ulterior firma pe pagina proprie de social media

„Anunțăm cu regret faptul că, în dimineața zilei de astăzi, am pierdut opt colegi și alți șapte sunt răniți în ceea ce a fost catalogat drept cel mai grav accident rutier din 2019. Din primele informații transmise de purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița, accidentul a fost provocat de faptul că șoferul TIR-ului a intrat pe contrasens, intrând în plină coliziune cu microbuzul în care se aflau colegele noastre. Suntem alături de familiile îndurerate și le vom sprijini în toate demersurile necesare”, a transmis Mega Image România, sâmbătă, pe Facebook.

O tânără de 19 ani, rănită în accidentul rutier din județul Ialomița și transferată de la Slobozia la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală este în stare foarte gravă, a informat Ministerul Sănătății, citat de Agerpres. La Spitalul Bagdasar-Arseni a fost adusă și o a patra victimă a accidentului, o femeie de 51 de ani, fiind diagnosticată cu fractură de coloană, dar aflându-se în stare conștientă. În același spital mai sunt internate o femeie de 30 de ani, cu fracturi de oase nazale, și o femeie de 41 de ani, operată de fractură de splină, diafragma, hemotorax drenat, în final de intervenție pentru șold dislocat.

Alte două femei rănite se află internate la Spitalul Floreasca din București.

Patriarhia Română a emis sâmbătă un comunicat de presă în care își exprimă compasiunea față de victimele accidentului din Ialomița, considerat a fi cel mai grav de pe șoselele românești din 2019, arată Agenția de Știri Basilica

„Am aflat cu multă întristare de tragicul accident rutier petrecut în dimineața acestei zile de 5 octombrie 2019 în județul Ialomița, între localitățile Slobozia și Urziceni, accident soldat cu 10 morți și 7 răniți.

În aceste momente extrem de grele pentru familiile celor decedați, adresăm acestora sincere condoleanțe și le încredințăm de întreaga noastră compasiune.

De asemenea, suntem sufletește alături de cei răniți, aflați în spital, și ne rugăm Milostivului Dumnezeu pentru vindecarea lor.

Mântuitorul Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească cu drepții sufletele celor care și-au pierdut viața în acest cumplit accident, iar familiilor îndoliate să le dăruiască alinare și întărire sufletească”, a transmis sâmbătă Biroul de Presă al Patriarhiei Române.