ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat, în sectoarele Naidas și Lunga, 16 cetățeni străini, 5 pakistanezi și 11 irakieni, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, luni dimineață, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Naidas, județul Caraș-Severin, au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcția localității de frontieră Iam, 11 cetățeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul țării.

Persoanele în cauză, care nu își justificau prezența în zonă, au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră  pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni irakieni, cinci bărbați, patru femei (una dintre ele declarând că este însărcinată) și doi minori, cu vârste cuprinse între 6 și 34 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

Tot luni, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga, în cooperare cu polițiști din cadrul Secției 12 de Poliție Periam, au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență și au depistat cinci cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zonă, aceștia fiind preluati și transportați la sediul instituției pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Pakistan, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 30 de ani, care nu aveau documente asupra lor. De asemenea, persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

România a devenit rută preferată pentru imigranții care vor să ajungă în vestul Europei și care evită Ungaria, țară unde  a fost reintrodusă detenția sistematică a tuturor migranților.



Foto: Poliția de Frontieră