ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Azi-noapte, în jurul orei 3:45, operatorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica (cu termoviziune) din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sânnicolau Mare (Timiș) a observat pe direcția localității Beba Veche (în zona Triplex Confinium, aflat la granița României cu Serbia și Ungaria), în culturile agricole din apropierea frontierei, un grup suspect de persoane.

Polițiștii de frontieră, ajutați de jandarmi, s-au deplasat imediat la fața locului și au depistat 14 persoane de origine asiatică, care au fost preluate și transportate la sediul Poliției de Frontieră, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că grupul era format din 13 cetățeni afgani și un pakistanez. 8 dintre aceștia sunt minori, având vârste cuprinse între 14 și 17 ani. Niciunul dintre ei nu avea documente asupra sa. 
Migranții au declarat că au plecat din Serbia, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 14 persoane urmând a fi predate unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiș, în vederea luării măsurilor legale. 

Ȋncepând din 19 august a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara împreună cu jandarmii din Timiș, cu angajați ai Inspectoratului de Poliție Timiș și cu sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație, desfășoară acțiuni comune pentru supravegherea sporită a frontierei de stat.