ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


14 cetățeni din Yemen, Irak și Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei, au fost depistați, miercuri, în Sectorului Poliției de Frontieră Naidăș, în județul Caraș-Severin.

Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la reținerea persoanelor care nu își justificau prezența în zona de frontieră și conducerea lor la sediul poliției de frontieră pentru cercetări.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, s-a stabilit că este vorba despre doi bărbați și trei femei cu vârste cuprinse între 25 și 38 ani și nouă minori având vârste cuprinse între 1 și 12 ani de ani, aceștia declarând că sunt din Yemen, Irak și Siria și formează trei familii.

Cele 14 persoane au fost preluate de lucrători din cadrul Centrului de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara.

Tot miercuri, în Sectorului Poliției de Frontieră Moravița (județul Timiș), polițiștii de frontieră au reținut alti patru cetățeni străini, fără documente de identitate asupra lor, care încercau să intre ilegal în România, dinspre Serbia.

Aceștia au fost preluati și transportați la sediul instituției pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 20 și 57 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă în Germania.

Marți, șapte cetățeni iranieni, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei, au fost reținuți de polițiști.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că grupul era format din patru bărbați, o femeie și două minore, cu vârste cuprinse între 13 și 39 de ani, fără documente de identitate asupra lor. Persoanele în cauză au declarat că sunt cetățeni iranieni si au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

Cum în Ungaria a fost adoptată reintroducerea detenției sistematice a tuturor migranților care intră în țară, aceștia aleg rute ocolitoare prin România și Croația, în încercarea de a ajunge într-o țară din vestul Europei.





Foto: Poliția de Frontieră