ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat, în zona de competență a judetelor Timis si Caras-Severin, 31 cetățeni străini din Siria, Irak, Iran și Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în țări din vestul Europei.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, în apropierea localității de frontieră Ticvaniu Mare au fost depistați 14 cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă, aceștia fiind preluați și transportați la sediul instituției pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că grupul este format cinci bărbați, patru femei, cu vârste cuprinse între 23 și 50 ani și cinci minori, cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani, toti cetățeni din Siria, Irak și Iran.

În județul Caraș – Severin, 13 persoane care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul țării au fost depistate de polițiști. La cercetări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni sirieni, doi bărbați, cinci femei, cu vârste între 25 și 65 de ani și șase minori, cel mai mic având vârsta de 1 an.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița, județul Timiș, au depistat pe direcția localității de frontieră Gaiu Mic patru cetățeni pakistanezi cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul țării.

În toate cele trei cazuri, persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.





Foto: Poliția de Frontieră